Tanks won’t stop

tank2

Het was al vanaf mei geleden dat Andy nog op een harde baan had gereden. Juist daarom was de training op de omloop in Orp Le Grand weer even wennen voor de ‘Tank’ die uitkomt voor het ‘Andor Racing Team’. Ondanks het, in zijn situatie, een bovengemiddelde prestatie was, kon hij niet tevreden zijn met de elfde plaats die hij op de klokken wist te zetten.

Met dat gegeven in zijn hoofd nam hij in de eerste manche dan ook meteen revanche tegen zichzelf. Na een goede start kon hij als 7e de eerste bocht in. Het duurde niet lang voordat hij doorstootte naar een prachtige vierde plaats, net achter Delince, Martens en Ramon. De mannen voor hem hadden er een flink tempo in maar zeker niet te hoog voor de gretige Andy. Kevin Fors en Marvin van Daele wisten hem voor het einde van de race toch nog twee plaatsen af te snoepen waardoor Andy dik verdiend op een 6e plaats werd afgevlagd. ‘Daar was ik dan weer wel tevreden mee’, aldus een opgewekte Andy.

tank1

Het doel dat hij zichzelf had gesteld voor de tweede manche was in ieder geval beter te presteren dan in de eerste. Nooit tevreden, blijven groeien. De start van de tweede manche verliep spijtig genoeg anders dan gepland. Samen met Steve Ramon raakte Andy betrokken in een valpartij waardoor de beide heren zich mochten bewijzen door helemaal van achter te beginnen. Wellicht mede door de crash was de gedrevenheid erg groot. Niks meer te verliezen, alleen nog te winnen. Zoals een tank dat doorgaans doet ‘banjerde’ de boomlange Andy door het veld naar voren, zo de top tien in. In de laatste halve ronde moest hij nog net een plaatsje afgeven aan de eveneens sterk naar voren gekomen Steve Ramon, maar dat mocht zeker zijn pret niet drukken. Andy kon meer dan tevreden terugkijken op een voortreffelijk gereden tweede manche. ‘Ik had het vertrouwen weer in mezelf en de snelheid zat er goed in’.

Gezien de toch nog vers in het geheugen liggende crash waarbij hij drie wervels in zijn rug brak is de prestatie van vandaag opmerkelijk te noemen. Ook al is de pijn weg, het vertrouwen moet er zijn. Balans in lichaam en vooral het hoofd. De groei zit er stevig in en dat stemt hem en zijn grote aanhang blij. Volgend weekend even pas op de plaats waarna hij de week erop weer aan zal treden in Mont-Saint-Guibert waar de laatste wedstrijd verreden zal worden om het Belgisch Kampioenschap.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s