Selfmade Sam 2

Haar achternaam komt in de crosswereld wel bekend voor. Nancy van de Ven is dan misschien geen familie, wel is het Sams grote voorbeeld. Ze volgt alle verrichtingen van haar Zeeuwse idool. Ik ken de dames allebei en zie dan wel een aantal overeenkomsten. Eén ervan en misschien wel de belangrijkste is het doorzettingsvermogen. Zoals Nancy er helemaal voor gaat doet de Oirschotse Sam precies hetzelfde. Het talent komt eigenlijk op de tweede plaats, ook al klinkt dat misschien vreemd. Er is al een hoop talent in verschillende takken van sport vroegtijdig gestrand. Voorbeelden genoeg.

Sam 333
‘Voor wat, hoort wat’
Er is meer nodig en dat beseft de schoolgaande Sam terdege. Sam doet alles en laat veel om haar droom te verwezenlijken. Door deze broodnodige instelling heeft ze zichzelf een grote gunfactor aangemeten. ‘Zolang ze haar best doet op school en goed voor haar spullen zorgt staan wij er voor 200% achter’, aldus haar trotse ouders. Op dezelfde manier steunen ze ook hun andere kinderen in alles wat ze ondernemen. ‘Voor wat, hoort wat’ is de stelregel bij de familie van de Ven en zo is het ook. Sam zit in de spreekwoordelijke crosslift en dat heeft ze voor het grootste deel aan zichzelf te danken. Samen met haar trainer Peter Huijbregts bouwt ze aan haar ‘crosstoekomst’. Ook gaat ze volgende week praten met een sport diëtiste. Als je middels trainingen veel van je lichaam vraagt, wil het natuurlijk ook wat terug hebben. Sam reed en rijdt nog steeds regelmatig een jeugd endurorit mee. Een perfecte basis als het om motorbeheersing gaat. Er zijn meer mensen bij wie de enthousiaste Sam is opgevallen.    

Sam 222
Over een doorzetter gesproken
Prachtig is om te zien dat ze nu al eigenhandig een aantal mensen heeft over kunnen halen haar te steunen in haar missie. Tegelbedrijf van de ven, Mx-tandwielen, Jan van Hastenberg, ATM, Twin air, WP Security, MvD Racewear, DT Piping en Jan van Gerven hebben hun medewerking al toegezegd voor het komende seizoen. Over een doorzetter gesproken. Ik ben geen kenner en zeker geen scout, maar mijn gevoel zegt dat we nog wel een en ander van Sam gaan horen. Volgende week gaat ze het, na een lastige polsblessure, de dames bij de MON weer lastig proberen te maken. Met nog drie wedstrijden te gaan staat ze op een hele nette 6e plaats in het kampioenschap. Sterkte wens ik haar. Voor het succes zal ze zelf wel zorgen…
Vanaf nu kunt u wekelijks getuige zijn van haar verrichtingen via deze site.

Sam 111

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s