Strijder Sam ‘on the box’

Sam 22

Een van de vele dingen die Sam van de Ven het afgelopen seizoen geleerd heeft is de training te gebruiken waar die voor bedoeld is. Naast een goede tijd weg te zetten neemt ze de baan goed in zich op. Kijkt naar de meerdere mogelijkheden en houdt ook de ‘concurrentielijnen’ scherp in het oog.
Op de vertrouwde grond van Oirschot startte ze de eerste manche matig. ‘Op de een of andere manier doe ik iets verkeerd, ik weet alleen nog niet wat’, lacht ze. De wat slechtere starts brengen wel het ware strijdersgevoel bij haar naar boven. Heel sterk reed ze dan ook in een mooie strijd terug naar een nette derde plaats in haar groep waar ze heel tevreden op terug kan kijken.
Ook de tweede manche viel ze niet in het startmoment. Doordat ze weer van achteren moest beginnen moest ze na drie ronden al afscheid nemen van ‘volgebaggerde’ bril. Ondanks ze het tempo door het slechtere zicht moest laten zakken reed ze toch weer sterk terug naar een derde plaats. Door een ‘schuivertje van niks’ in de laatste bocht van de laatste ronde moest ze nog 1 plaatsje afgeven en reed op een keurige vierde stek over de finishlijn. Met een 3e plaats in het dagklassement kon ze tevreden haar crossdag afsluiten. ‘Ik ben redelijk tevreden over mijn rijden. Wat ik haat is dat m’n starts niet willen lukken. Dat wordt een trainingspuntje aankomende week, want die moeten echt beter’, aldus een (on)tevreden Sam

Sam 11

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s