MX Open Crew rijder “Beachboy” krijgt gratis overnachting tijdens Redbullknockout

(Door Richard van Baaren)

Na vele uren trainen in het diepe zand en testen op het strand had MX Open Crew rijder van “Wij trainen nooit” (gasopenhandje whatsapp) Beachboy veel zin in zijn Redbullknockout. De week voorafgaand aan het mooie Redbull evenement in Scheveningen ging het helaas nog mis tijdens een training in het diepe zand van Zaandam, vol in de vierde versnelling stapte Beachboy even af en blesseerde hij zijn ribben hierbij. Na een bezoek aan de arts bleken er twee ribben gebroken te zijn en enkele gekneusd.

Zoals vele andere crossers wilde Beachboy niet zomaar opgeven en ging hij voorafgaand aan de strandrace langs de fysio om zijn ribben goed in te laten tapen. Op vrijdagmorgen werd nog een bezoek gepland (voor bij vele crossers welbekende) WillemVerbruggen om het herstel te laten versnellen en de pijn te laten zakken. Vol goede moed en met veel zin ging Beachboy richting het Scheveningse strand. Na de technische keuring ging Beachboy en zijn helper op de scooter richting het strand om de baan te bekijken. Na de baan te hebben bekeken en een gereedschap koffer achter te hebben gelaten bij “Mr550” (Jarno Verhorevoort) ging hij richting zijn motor op de scooter om een motorhoes om zijn motor te plaatsen. Toen hij vervolgens even stopte bij enkele bekende collega rijders stopte later ook oom agent en werd de scooter gecontroleerd.

De geleende scooter van Beachboy zijn collega bleek als gestolen geregistreerd te zijn. De motorhoes mocht nog wel om zijn motor gedaan te worden onder begeleiding van twee oom agenten. Echter daarna werd Beachboy en zijn helper afzonderlijk afgevoerd richting de Scheveningse cel. Na gefouilleerd te zijn en uitgelegd te hebben hoe het verhaal in elkaar zat belanden Beachboy en zijn helper in een afzonderlijke politiecel.

Meerdere malen heeft Beachboy aangegeven dat de scooter geleend was van zijn collega (deze had de scooter al zeker 5 jaar in zijn bezit en jaren terug van zijn zwager gekregen) maar oom agent wilde niet bellen om het verhaal te controleren bij zijn collega. Omdat de scooter jaren terug gestolen bleek te zijn in de omgeving van Almaar werden Beachboy en zijn helper geboeid nog ’s avonds overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Aangezien er geen mankracht meer aanwezig was om het verhaal te controleren mochten ze beide een nacht in een politiecel in Alkmaar doorbrengen. Dit was echt geen luxe verblijf trouwens. Een kleine cel (2.20m x 2.50m), zonder daglicht, alles van beton, binnenverlichting wat altijd blijft branden, geen indicatie hoe laat het is, wel verblijf inclusief toilet (echter het doorspoelen zelf daarvan is niet mogelijk). Het was dus een lange nacht.

BB3

Ook het gebruik van pijnstillers (paracetamol) was niet eenvoudig. Meerder malen heeft Beachboy ernaar gevraagd maar telkens het antwoord later, we komen erop terug. Na ’s morgens twee droge sneetjes brood te hebben gehad mochten Beachboy en zijn helper naar een toegewezen advocaat en vervolgens een rechercheur om hun verhaal te vertellen. Rond 12:00uur mochten ze beide het politiebureau verlaten en werd de aanhouding van Beachboy zijn helper meteen geseponeerd.

Nadat Beachboy contact opgenomen had met zijn ouders was het vervoer terug naar Scheveningen geregeld. Rond twee uur aangekomen in Scheveningen, snel omgekleed en vanuit het Mailieveld met de vrachtwagen welke de motoren vervoerde naar de baan richting het strand gegaan. Rond half drie kon Beachboy eindelijk aan zijn strandrace beginnen. Na de eerste ronde rustig aan gedaan te hebben de tweede ronde proberen een foutloze ronde te rijden. Omdat het verplicht is om door de pits te gaan tijdens de race is dat ook nog gedaan. Na afloop van de vierde heat bleken de enkele rondes welke gereden waren toch nog genoeg voor kwalificatie voor de halve finale op zondag. Met een 15e tijd in de serie mocht Beachboy zondag weer van start gaan.

Op een vierde rijd startende zondag aan de halve finale zat het helaas dit keer ook niet helemaal mee. Van start betrokken bij een valpartij en even later in de eerste ronde onderuit gereden en een andere rijder klapte op Beachboy zijn motor. Gevolg een gat in de uitlaat. Nog geprobeerd het gat in zijn nieuwe HGS uitlaat te verkleinen echter wilde dit niet lukken. Met weinig trekkracht meer onderin en met de nodige pijn aan de gebroken en gekneusde ribben heeft hij wel de race uit gereden. Dit bleek helaas niet genoeg voor kwalificatie voor de finale.

Al met al een enerveerde Redbullknockout voor Beachboy. Hij zal nu eerst zijn rust pakken om volledig te herstellen. Na een druk seizoen met vele wedstrijden en trainingen is het nu tijd voor ontspanning

Inmiddels is Beachboy samen met de andere leden van de MX Open Crew druk bezig met de voorbereiding op hun MX Open Party welke 12 december gehouden wordt in Erp (binnenkort volgt hier meer informatie over).

Sportieve groet,

Richard van Baaren #307 (tijdens de Redbullknockout in Scheveningen)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s