Motorsport Future verwelkomt Liam Everts

Voorstelling Motorsport Future werking 2016 Na 7 seizoenen van hard labeur, veel zand en nog meer fun is Motorsport Future uitgegroeid tot een vaste waarde in de Vlaamse motorcross. Voor 2016 gaat MSF met gezonde ambities verder op de ingeslagen weg. Om de nadruk op een kwalitatieve ondersteuning te legge kiest MSF opnieuw voor drie rijders. MSF neemt voor 2016 afscheid van Jordi van mieghem. Zijn plaats wordt ingenomen door Liam Everts. Rijderstrio: Genot, Geerts, Everts Everts die volgend jaar 12 wordt, gaat zo Cyril Genot (16) achterna die op dezelfde leeftijd werd opgenomen in de selectie. Genot zelf blijft aan boord. Hij zal volgend jaar uitkomen in het EMX250 kampioenschap voor het Italiaanse Silver Action-KTM team. Naast Genot wordt ook Jago Geerts (15) behouden. De jonge Kempenaar maakt zijn opwachting in het EMX125 kampioenschap met het Estse Sakhar-KTM team.

MSF voorzitter Joël Smets is tevreden over het rijderstrio dat volgend jaar de vlag van Topsport Vlaanderen zal verdedigen in de motorcross. “Eerst en vooral willen we Jordi Van Mieghem bedanken voor zijn inzet en prestaties in zijn MSF jaren. Jordi is een toffe gast die hard werkt voor zijn sport. Ik ben er zeker van dat hij nog mooie dingen zal laten zien, we wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere sportieve carrière! Met Genot en Geerts hebben we twee jongens die volgend jaar internationaal een rol van betekenis moeten kunnen spelen in hun klasse. Ze hebben allebei al wat ervaring opgedaan op hoog niveau en ze worden ook sterker.” Wat betreft Liam Everts wordt 2016 een leerjaar in de zuiverste zin van het woord. Gezien zijn leeftijd zal Liam nog niet volledig meedraien in het MSF programma toch vindt papa Stefan het belangrijk dat zijn zoon de juiste basis mee krijgt. Stefan Everts: “Motorsport Future legt heel erg de nadruk op een evenwichtige ontwikkeling. Dat waardeer ik enorm. Jonge rijders moeten leren om motorcross te combineren met school. Sportief werken ze aan hun fysiek en techniek zonder onnodige risico’s. Ook de correcte wetenschappelijke omkadering waarvoor MSF een beroep doet op de Bakala Academy is een grote troef.” Ondersteuning EK rijders Hoewel Motorsport Future er bewust voor kiest om een beperkt aantal motorcrossers zo goed mogelijk te omkaderen, is er ook oog voor andere rijders. Specifiek ter ondersteuning van alle Vlaamse EK rijders worden ook zij uitgenodigd om enkele keren met MSF te trainen. Marvin Van Daele hing het afgelopen seizoen zijn helm aan de wilgen. De gedreven West-Vlaming zal nu voor Motorsport Future trainingen verzorgen en rijders opvolgen tijdens EK wedstrijden. Ook de andere coaches, waaronder Kris Fleerackers, zullen regelmatig EK races bijwonen.

Het doel van MSF is en blijft om talentvolle rijders naar de top te begeleiden. De aanduiding van geselecteerde rijders verloopt jaar per jaar, weliswaar met een visie op langere termijn maar dit biedt wel de mogelijkheden voor ambitieuze jongeren om hun plaats te verdienen met mooie prestaties. Daarnaast blijft Pierre Schroyen, die al generaties Vlaamse crossers opleidde, met een kritische blik wedstrijden volgen als scout.

2016 structuur MSF Om maatwerk te kunnen leveren, heeft Motorsport Future een gespecialiseerde omkadering opgezet. Hierin heeft iedereen niet alleen een specifieke taak, de rijders kunnen rekenen op een persoonlijke coach die garant staat voor een goede opvolging. We stellen ze graag aan u voor: – Joël Smets is voorzitter van Motorsport Future en heeft de algemene leiding over het MSF programma – Dirk Geukens coacht Jago Geerts – Pierre Schroyen couting en coach – Stefan Peetermans coacht Cyril Genot, hij wordt bijgestaan door kinesist Carlo Mantoine

– Marvin Van Daele en Kris Fleerackers volgen rijders op tijdens EK wedstrijden en trainingen – Inge Van Raemdonck coördineert de fysieke begeleiding van rijders – Bakala Academy verzorgt de fysieke testen en geeft wetenschappelijke feedback om trainingsprogramma’s te verfijnen – Frank De Vos neemt de boekhouding voor zijn rekening De inzet van al deze mensen zou echter onmogelijk zijn zonder de steun van Topsport Vlaanderen, Donjoy, Gregoor, Compex, Starmeal en Bakala Academy Wie meer wil weten over onze kampioenen van morgen kan Motorsport Future volgen op Facebook https://www.facebook.com/motorsportfuture/ of op onze website http://www.mxjeugdproject.be/

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s