Damien Goes!

 

damien 2Hij had er eigenlijk best wel zin in. Vaak aan gedacht ook. Camperpech en motorgebrek deden zijn gedachten al vroegtijdig stilzetten.
Damien zit in de lift, da’s wel duidelijk. Van de 17 jaren die hij nu bestaat zit hij er al 14 op de motor. Natuurlijk begon het allemaal met een fiets, quad en later een PW. Het loopbaantje van veel crossers. Om de bekers gaat het allang niet meer. Een aantal jaren reed hij in het Duitse kampioenschap en leerde daar erg veel. Na de ervaring die hij opdeed bij onze oosterburen besloot hij vorig jaar zich in Nederland verder te gaan ontwikkelen. Dat pakte verrassend goed uit. Na een sterk seizoen eindigde hij op een prachtige 2e plaats in het NK MX2 cup. De stijgende lijn zet zich onverminderd voort en Damien kan niet wachten tot het nieuwe seizoen weer van start gaat. De familie van Erkelens gaat ervoor. Vader Roy, moeder Anja en Sharona, zijn jongere zusje, reizen trouw en gewillig mee. Bijna alle tijd en geld gaat naar de cross. Zijn zusje komt zeker niks tekort en heeft inmiddels al een aantal sporten de kans gegeven, zo ook het crossen. Rond de familie Erkelens heeft zich in de loop der tijd een hechte groep vaste supporters/sponsoren verzameld. Ze steunen langs veel kanten maar toch blijft het voor hen en vele andere crossers toch ieder jaar weer een strijd alles rond te krijgen. Talent krijgt een kans, dat is zeker. Alle beetjes helpen uiteraard maar toch wordt er naarstig naar meer ondersteuning gezocht. ‘Je doet het goed, of je doet het niet’.

damien 3

Terwijl de familie van Erkelens even in de rustmodus belandde, smeedde Peter Mulder een plan. Peter is een crossliefhebber, een grote. Hij verdient zijn dagelijks brood met zijn autobedrijf in Emmer – Compascuum. Verdienstelijk. Peter deelde zijn plan met Facebook en er ontplofte een bom. ‘Wie wil er op een van mijn motoren rijden tijdens de Supercross in Goes? Die oproep maakte veel los en velen tagden hun vrienden in dat bericht. Peter werd overspoeld door de vele reacties op Facebook en ook zijn app inbox zat ramvol. Er was er maar eentje die hem persoonlijk belde. ‘Ik wil dat wel’, had Damien gezegd. ‘Het gesprek verliep vlot en de klik was er vrijwel meteen’, aldus Peter. 15 en 16 januari is Damien dus in Goes te vinden en heeft er verschrikkelijk veel zin in. ‘Ik ben een redelijk technische rijder wat wel een voordeel is in de supercross. Daarbij komt dat de banen in Duitsland er ook vaak wel redelijk spectaculair inliggen’.
Voor de jonge Damien is het weer een ervaring erbij, die hij niet meer gaat vergeten en dat heeft hij alleen maar aan zichzelf te danken. Netjes neemt hij afscheid. Beleefd en dankbaar. ‘Bedankt voor uw tijd’, zegt hij met glanzende ogen. ‘Geen dank, geniet er maar van jongen’, geef ik terug. Uitkijken en genieten…

damien 4

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s