Terug van weggedroomd

Nick 3

Nick Kouwenberg, strijdend voor het JTech Honda Team keerde onlangs terug op Europese bodem. De laatste paar wedstrijden om het West Coast Lites Supercrosskampioenschap zal hij laten gaan om zijn Europese MX2 titel te gaan verdedigen.

Een moeilijke beslissing

Iedere week was er een duidelijke progressie zichtbaar ondanks een gebroken rib welke hij opliep in Anaheim 1, waar hij in zijn groep wel de snelste trainingstijd liet noteren. Daar ligt het dan ook niet aan. De stijl en techniek die gehanteerd wordt in de Amerikaanse Supercrosswedstrijden verschilt erg veel van die in de Europese wedstrijden. Dat vergt, buiten het totaal andere klimaat, erg veel aanpassing wat dan ook weer veel tijd in beslag neemt. Het was een moeilijke beslissing, maar toch is er door Nick en het team besloten de Europese 250 titel voorrang te geven.
De focus ligt nu op de eerste wedstrijd die in het weekend van 27-28 maart verreden zal worden op het prachtige circuit van Valkenswaard.

Het is tijd om huiswaarts te keren.

‘Mijn droom is wat eerder voorbij dan ik had gehoopt, maar ik moet nu slim zijn. Het is me wel duidelijk dat het niveau van de supercross jongens in de States erg hoog ligt. Ik wist dat wel maar als je er dan ineens bovenop zit en middenin staat wordt word je wel even met je neus op de feiten gedrukt. Als ‘privé rijder met te weinig Supercross ervaring is het nog een hele klus. Ook mijn gebroken rib heeft er natuurlijk niet positief aan meegedragen. De aanpassing die je moet maken om eerlijk en volledig mee te kunnen draaien is erg groot. Dat kost tijd en die tijd wil ik het nu (nog niet) geven. Het was een prachtig avontuur en had het voor geen goud willen missen. Het is tijd om huiswaarts te keren. Ik heb vreselijk veel zin weer op mijn JTech Honda te stappen en me klaar te maken voor Valkenswaard.

Bedankt allemaal!
Ik ben veel mensen dankbaar. Alle jongens in het K1 Speed/BWR Engines/SSI Decals Team, Honda US en iedereen om me heen die dit mogelijk hebben gemaakt’. Ook de mega aandacht van supporters die iedere week aan de buis gekluisterd zaten deed me kippenvel bezorgen. Bedankt allemaal!
Ondanks ik me bevoorrecht voel dit mee te hebben mogen maken, ben ik ook weer blij terug te zijn.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s