Wereldkampioenschap Motorcross 27 en 28 augustus 2016 opnieuw in Assen

assen 1

Ook Women’s MXGP, wereldkampioenschap voor vrouwen naar Assen

Uniek motorsportevenement in Drenthe krijgt vervolg. TT Circuit Assen met motorcrossbaan langs tribunes en paddock ook in 2016 enige circuit ter wereld met dubbele ´WK-status’.

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 vindt op het TT Circuit Assen opnieuw de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Women’s MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

Stichting MXGP Assen staat eind augustus opnieuw voor een mammoetklus. In een periode van een week moet het benodigde zand vanaf het nabijgelegen defensieterrein worden uitgereden. De aannemer legt hiermee een parcours aan dat over het binnenterrein langs de Hoofd- en GT-tribune voert, waarmee optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten. Provincie Drenthe en Gemeente Assen verlenen subsidie aan het evenement dat van het Circuit van Drenthe ook in 2016 de enige circuitfaciliteit ter wereld maakt met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Ook TT Circuit Assen investeert in de Motocross Grand Prix Assen met een voor de organisatie zo gunstig mogelijke huurovereenkomst.

assen 3

Directeur Peter Oosterbaan van het TT Circuit Assen:

“Wij zijn apetrots dat deze Grand Prix wederom op onze accommodatie wordt georganiseerd. Daarmee is het na de Motul TT Assen en de Prosecco WK Superbike, het derde WK evenement dat op het TT Circuit Assen wordt gehouden. Het illustreert de mogelijkheden van onze accommodatie en geeft een extra dimensie aan het begrip “Kathedraal van de Motorsport ”, zoals het TT Circuit Assen wereldwijd bekend staat.”

Het Wereldkampioenschap motorcross bestaat sinds 1957 en wordt georganiseerd door Youthstream voor de ‘Fédération Internationale de Motocyclisme’ (FIM). De Motocross Grand Prix Assen markeerde in 2015 de terugkeer van deze sport in Drenthe. Ondanks de afwezigheid van grote namen als Cairoli en Herlings door blessures, trok MXGP Assen veel publiek en werd de organisatie beloond door Youthstream met ‘Awards’ voor respectievelijk ‘best organizer’, ‘best promotion’ en ‘best paddock’.

Lee van Dam namens Stichting Motocross Grand Prix Assen:

“De allereerste Motocross Grand Prix Assen heeft ons veel geleerd, maar het belangrijkste daarin was de bevestiging van fans, media en deelnemers dat een WK Motorcrosswedstrijd op deze unieke locatie bestaansrecht heeft. De strijd op de baan was spannend, de sfeer op de tribunes geweldig en de hele MXGP-paddock genoot van de beschikbare faciliteiten op het TT Circuit Assen. De Youthstream awards waren een fantastiche beloning voor onze sponsors en medewerkers, waaronder veel vrijwilligers met het ‘motorsporthart’ op de goede plek. Als Assenaren zijn Theo Verdegem en ikzelf natuurlijk het meest content met het feit dat na de beste wegracers ter wereld nu ook de beste motorcrossers ter wereld hun strijd uitvechten op de TT-baan in Assen.”

2016 wordt een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook ’s werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder ‘onze eigen’ Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Alle bezoekers kunnen MXGP Assen vanaf de tribunes volgen. Alle kaarten zijn te bestellen via http://www.mxgp-assen.com of door te bellen met 0592-318 055.

 

Voor meer informatie:

Stichting Motocross Grand Prix Assen

p/a LDP International b.v.

Amelte 22, 9404 EL ASSEN

T. 0592 – 318 055, F. 0592 – 312 614 E. info@mxgp-assen.com W. http://www.mxgp-assen.com

assen 2

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s