Gatedropready

Hage Fly

Wat doe je als de weersverwachtingen zo slecht zijn? Je kunt wachten. Maar dat duurt over het algemeen te lang en je verspeelt er kostbare tijd mee. Het nieuwe seizoen staat tenslotte voor de deur. Stefan bereidt zich normaal gezien altijd en liever voor in het Nederlandse en Belgische zand. Om toch de nodige rij uren te kunnen maken besloot hij samen met zijn vriendin Heidi Rovers en Bo de Clerq toch maar af te zakken naar het harde maar zonnige Spanje. Ze werkten er van zondag tot en met donderdag een ‘bootcamp’ af op verschillende prachtige circuits. Omdat Stefan bijna dagelijks met de fysieke gesteldheid van zijn lichaam en dat van anderen bezig is weet hij goed wat het lijf nodig heeft om te herstellen van zo’n intensieve training. Daarom werd er na de motor trainingen nog gelopen en gefietst. Aansluitend werden de motoren ook nog van de nodige zorg voorzien.

‘Zo ontzettend belangrijk!’
Het was dan wel een soort vakantie, maar toch kreeg de wekker opdracht vroeg zijn werk te doen. ‘We gingen ook niet eerder naar het circuit voordat we een opwarmloop hadden gedaan. Zo ontzettend belangrijk!’, aldus de consequent gedreven Stefan. ‘Er is niets zo slecht als koud op een motor te stappen’. Geen pijnen, stress of mechanisch ellende. ‘Alles zat mee en ik voelde me heerlijk in mijn vel. Stefan zegt zelf nog niet op 100% te zitten qua fysiek, maar is er dicht in de buurt. De basis is duidelijk en goed gelegd. Na nog wat kleine aanscherppuntjes in de laatste maand zal hij klaar staan voor het komende ONK in Axel.

hagev 2

MC Mikkola
Direct na terugkomst in Nederland stonden er al weer een hele rij rijders op hem te wachten op het strand van Westkapelle om een clinic te ondergaan. Een behoorlijke omschakeling naar de Zeeuwse wind en strandzand. Zondag een lichamelijk rustmoment. Stefan tekende onlangs een overeenkomst voor 2016 met het Belgische team MC Mikkola dat haar 25 jarige jubileum viert dit jaar. Een officiële voorstelling van de ‘line up’ en een overzicht van de te verrijden wedstrijden werden daar bekend gemaakt. Stefan zal voor zijn nieuwe team uitkomen in het BMB, BK en het ONK. In de overgebleven tijd zal hij nog deelnemen aan wat losse wedstrijden van de VMCF en in zijn thuis provincie zoveel mogelijk clubwedstrijden meepakken.

Alles en altijd maximaal
Stefan Hage. Je kent hem of niet. Je mag hem of niet. Ieder zal zijn of haar mening hebben, maar als we praten over een stukje voorbereiding mag ik hem wel een voorbeeld noemen. Wat er uit zijn carrière komt zal blijken, maar zeker is dat er uitgehaald zal worden wat er in zit. Maximaal. Alles en altijd maximaal, zowel de controle en balans. Als ik vraag naar zijn programma van de afgelopen week schrik ik bijna. Maandag overdag skeeleren en fietsen, ’s avonds les geven in de fitness. Dinsdag zelf weer op de fiets en ’s middags zaaltraining geven waarin hij zelf even fanatiek meedoet. Woensdag motor en spullen klaar maken voor de circuittraining in Axel. Donderdag en vandaag de bootcamp en fitness begeleiden om vervolgens morgen (zaterdag) de 1e clubwedstrijd van het jaar te rijden bij MC Rilland. Zondag nog maar eens trainen in Axel om het weekend in sportieve stijl af te sluiten.

Kort gezegd komt het er op neer dat hij niets aan het toeval overlaat. Nooit. ‘Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar dit kon wel eens mijn beste jaar ooit worden’.

‘Ik geef alles. Doe en heb gedaan wat in mijn macht ligt. Het beetje geluk wat ik nodig heb hoop ik te krijgen…’

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s