Musketiers op oorlogspad

‘Ik denk niet dat ik er eerder zo goed voor heb gestaan als nu’. Ze lacht ontspannen.

Het voorseizoen werkte Nancy grotendeels af in Spanje. Het waren drukke en intense weken met lopen, fietsen, fitness en motortraining. Een druk programma dat helemaal volgens plan verlopen is. ‘Voor mijn gevoel ben ik op veel punten sterk verbeterd’, legt ze zelfverzekerd uit. ‘Of ik dat in de praktijk kan brengen aankomend weekend zal blijken in Qatar’. Het is een hele reis maar voor de jonge Vlissingse zeker de moeite waard. ‘Ik vind het wel wat hebben met die verlichting. Het geeft toch een hele aparte sfeer’. Echt last heeft ze er niet van. ‘Door de focus ligt mijn aandacht toch alleen op het rijden’.

Nancy 1

Het valt me op dat ze niet gespannen is. Vooral door haar fysieke fitheid is ze erg zelfzeker. Druk heeft ze niet. Wel merkt ze dat vooral buitenstaanders hoge verwachtingen hebben nu. ‘Na mijn winst, vorig jaar in Loket, waren er meteen wereldtitel verwachtingen. Wat ze makkelijk vergeten is dat de concurrentie ook niet stil staat’. De andere dames willen natuurlijk ook vooruit en doen daar, net als Nancy, alles voor. ‘We groeien allemaal, niet alleen ik’, zegt ze volwassen. ‘Mensen praten veel, maar trek me daar weinig of niets van aan. We zullen wel zien wat de eerste wedstrijd brengt. Ik heb gedaan wat ik kon’. Wijze woorden voor een jong meisje.

Nancy 4
De sfeer in ‘Team van de Ven’ is beter dan ooit. Het was nooit slecht maar ook de geest groeit mee. Ondanks dat het een familieteam is wordt er uiterst professioneel gewerkt. Het is een bedrijf en dan moeten alle schakels passen. Iedereen kent zijn of haar plaats en dat is goed merkbaar als je langere tijd op elkaar aangewezen bent.
Het leven als professioneel crosser brengt veel met zich mee. Verplichtingen naar jezelf, je team en je sponsoren. Ze heeft het nog druk. Ze propt de laatste kleren de koffer in.

Of ze nu crossen of niet, meisjes blijven meisjes en kleren blijven belangrijk…

Succes Nancy!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s