Een 9 voor inzet

 

spruijtOok voor ‘de beul van Melis’, Kevin Spruijt is het seizoen begonnen. Met nog maar twee motortrainingen achter de kiezen reisde hij af naar het verre Lochem. Buiten het feit dat hij aan de baan moest wennen was ook de ondergrond nog wat bevroren waardoor er door menigeen wat minder risico werd genomen. ‘Voor het gevoel ging het rijden in de eerste training niet zo slecht, maar later bleek ik de 25e tijd te hebben gereden van de 28 deelnemers.’ Het starten gaat hem nog steeds goed af. In de eerste reeks stuurde hij zijn ‘Magic Kawa’ als zesde de eerste bocht in. In die eerste ronde moest hij wat plaatsen inleveren waardoor hij op een 11e plaats voor het eerst de finishlijn passeerde. Deze plaats gekoppeld aan een stevig maar constant tempo kon hij ruim een kwartier vasthouden. In de eindfase speelden helaas zijn onderarmen op waardoor hij toch nog een paar plaatsjes vrij moest geven en eindigde zodoende op een nette 19e plaats. Aangezien ze samen reden met de inters werd hij netjes 10e in de klasse Nationalen.
De start van de tweede reeks kon hij omzetten naar een 5e plaats in de eerste bocht. Na een rondje te hebben gereden lag hij stevig op een 10e plaats. Dit kon hij goed vasthouden ondanks het hoge tempo van zijn collegastrijders. Tot twee ronden voor het einde hield hij kranig stand maar zakte vlak voor het einde toch nog terug naar een 12e plaats. Dit resulteerde in een 5e plaats in zijn eigen Nationalen klasse.
Al met al is Kevin zeer tevreden over zijn optreden. Kijkend naar de korte voorbereidingsperiode viel het helemaal niet tegen. Ook wennen is de langere reekstijd (25 min + 1 ronde). ‘Zit je toch mooi 28 minuten op je brommer’, aldus een frisse en nuchtere Kevin. In het dagklassement van de Nationalen stond hij uiteindelijk keurig genoteerd op een verdienstelijke 9e plaats.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s