‘de slag om Heerde’ (Kevin Spruijt)

Spruijt 2(Archieffoto)

Een bevroren baan afgewerkt met een dikke laag modder maakte Heerde tot een baggertaart van de eerste orde. ‘Als ik er ben, dan rij ik ook’, sprak Kevin moedig.

In de tijdtraining ging het eigenlijk al mis. Door een los buddyseat was er geen kans meer een behoorlijke tijd weg te zetten waardoor hij na 4 ronden op de allerlaatste plaats geregistreerd werd. ‘Een 32e plek met maar 30 poortjes aan het hek, dan ben je snel klaar met zoeken’, lacht de altijd positieve Kevin achteraf. De tweede rij werd zijn deel. Ondanks de beroerde plaats aan het hek kwam hij toch redelijk mee en kon halverwege het veld aan de race beginnen. De race werd een strijd tegen het circuit. Door de diepe gaten en sporen werden de rijders balans technisch erg op de proef gesteld. Sommigen doen niets liever, velen vinden het meer dan niks. Kevin is allesbehalve een opgever dus ‘modderde’ gestaag naar het einde. Drie ronden voor de finish ging hij nog onderuit wat hem nog wat plaatsen kostte. Uiteindelijk kwam hij toch nog op een respectabele 26e plaats binnen gegleden. 14e Nationaal.

In de tweede reeks kwam hij wat minder goed weg met de start. Daarentegen ging het rijden een stuk beter. Hij kon een hoger tempo aanhouden waardoor hij op een 17e plaats terecht kwam. Weer schoof hij 3 ronden voor het einde nog onderuit en kwam vast te zitten onder zijn ‘Magic Kawasaki’. Eenmaal van onder zijn motor geworsteld kon hij toch de strijd nog hervatten en kwam op een hele nette 19e plaats binnen, waarvan 10e Nationaal. In het dagklassement werd hij 19e, met een toch nog mooie en onverwachte 10e plaats bij de Nationalen. Tevreden kijkt hij terug op deze vermoeiende dag. ‘Volgens mij heb ik nog nooit zo afgezien als vandaag’, lacht hij. ‘Ook al is modder niet mijn favoriete ondergrond, je leert enorm veel op zo’n dag als vandaag. Het ging erg moeizaam allemaal, maar opgeven is wat mij betreft uit den boze’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s