Wie niet rijk is…

KutsarDat Karel Kutsar een held is weten we inmiddels. Een KTM kopen in Qatar en op dat standaard ding meerammelen met de rest is al een verhaal op zich. Vandaag sprak ik de sympathieke ‘Est’. In zijn megacamper krijg ik een bakje koffie. Als ik begin over Qatar begint hij te lachen. ‘Dat was me nogal een reis’, begint hij.

Geripte motor
Hij wil er natuurlijk graag heen maar door de hoge kosten van het motorvervoer besluit hij op het laatste moment aldaar een motor aan te schaffen. Er blijkt een dealer te zijn die een 250 op voorraad heeft dus die wordt snel vastgelegd. Eenmaal daar staat het apparaat netjes klaar en Karel doet zijn ding. Het gaat niet helemaal naar zijn zin. ‘Maar dat heeft niet aan mijn motor gelegen’, aldus een eerlijke Karel. Het was het gewoon nog niet, maar dat gaat wel komen, zoals hij zelf zegt. Als de GP ten einde is heeft Karel ineens een KTM in Qatar staan. De dealer wil hem niet terugnemen dus verzint hij wat. Ze halen de motor helemaal uit elkaar en verdelen de onderdelen, inclusief frame, over 7 tassen handbagage. Zo gaat het hele team met de tassen het vliegtuig in. Aangezien er twee tassen iets te veel wegen moet daar voor bijbetaald worden, maar dat staat niet in contrast met de kosten om een motor in en uit te vliegen. Een stunt op zich. Zo vliegen ze, inclusief de geripte motor terug naar Estland. Dan krijgen hij en zijn maatje Tanel Leok een uitnodiging om ook in Thailand aan de start te komen. Ze willen eigenlijk wel heel graag maar zitten weer met het motor vervoersprobleem. Karel krijgt het voor elkaar er een in Thailand te huren, maar er blijkt voor Tanel geen 450 voorradig. Die besluit vervolgens zijn eigen motor te slopen en op dezelfde manier te transporteren als Karel deed een week eerder. Zo rijden ze allebei de GP van Thailand.

leok 22

Valkenswaard
Karel is klaar voor het zand van Valkenswaard. Samen met zijn vader, cq monteur, verblijft hij een paar weken in Nederland en België om zich optimaal voor te bereiden. De banen in Qatar en Thailand liggen hem niet zo maar hij wil zoveel mogelijk GP’s mee rijden dit jaar. Argentinië zal wellicht afvallen, maar daar denken ze nog over na. Misschien vinden ze nog wel een manier.
Misschien niet het rijkste team maar zeker wel het meest vindingrijke…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s