Wonden likken en door

 

stefan valSoms kan het niet kapot en soms lukt er niks. Ondanks dat de voorbereiding helemaal top verliep. ‘Ik had wel wat meer wedstrijden willen rijden, maar het slechte weer maakte dat haast onmogelijk’. ‘Ik was er echt helemaal klaar voor’. De motoren stonden er strak bij dankzij Stefan Hagens vader (Motor2000), Kees Hanse en natuurlijk Wow Graphics voor het uiterlijk vertoon.
Tijdens de tijdtraining ging het al helemaal mis. ‘In de ronde dat ik een snelle tijd weg wilde zetten klapte ik er op een van de tafels hard voorover af’. Stefan kan we wat hebben maar deed zich toch goed zeer. Ne even op adem te zijn gekomen probeerde hij er toch nog wat van te maken. Hij kon zijn ritme niet meer vinden waardoor er niets meer inzat dan een 27e tijd.

stefan cval 2

‘Zwaar onder de maat’
De pijn in zijn been bracht hem dermate uit zijn concentratie dat hij ook in de eerste manche niet in het juiste ritme kon komen. Het gevecht met de gaten en sporen leverde hem ook nog een valpartij op waardoor er niet meer uitkwam dan een 29e plek. ‘Zwaar onder de maat’, aldus een ontgoochelde Stefan.
Natuurlijk was hij extra gemotiveerd om zich in de tweede manche eens goed in de kijker te rijden, maar ook dat ging niet door. Rijdend op een 22e plaats kwam hij vijf minuten voor het einde van de wedstrijd opnieuw hard ten val. Hierbij raakte hij naast de baan waarbij zijn KTM vast kwam te zitten onder een stellage van de vlaggenpost. Nadat ze met 4 man de motor los hadden getrokken moest Stefan noodgedwongen het strijdperk verlaten.

‘Ook dit is cross’
Al met al een flinke domper op deze prachtige crossdag. ‘Ik had me er iets heel anders van voorgesteld, maar ook dit is cross’. Het gas moet even dicht deze week. De wonden moeten helen. ‘Alles doet zeer en is stijf nu’. Gelukkig heeft hij werk genoeg om zijn zinnen te verzetten, ook al is rusten niet echt zijn ding.
Hij zal er staan in Moerbeke-Waas. Daar wordt aanstaande zondag de eerste wedstrijd verreden voor het BK met weer een startveld met wereldtoppers.

‘Ik zal er zijn, hoe dan ook…’

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s