Druk weekend voor Kevin Spruijt

 

Spruijt MoerbekeJuist omdat er over het algemeen te weinig meters zijn gemaakt pakt Kevin alles aan om aan zijn rij uren te komen. Zaterdag dan maar een mooie ‘generale’ op de clubcross in Axel. Het woord ‘clubcross’, klinkt soms een beetje minderwaardig, maar er wordt hard gereden in het Zeeuwse zand.

De eerste reeks kon hij netjes afsluiten met een derde plaats achter o.a. Roy Gijsel. De tweede reeks kon hij, na een mooie strijd, een verdiende tweede plaats bijschrijven waardoor hij in de daguitslag als tweede op de ‘box’ kon plaatsnemen naast overall winnaar Roy Gijsel.

Lichtenvoorde was het reisdoel van de zondag wat ze na een dikke 3 uur sturen bereikten. Met de opgelegde tijdtrainingen heeft Kevin het nog steeds een beetje moeilijk. Als ‘vanouds’ eindigde hij in het laatste deel van de groep wat hem een 25e plaats opleverde van de in totaal 33 rijders. De start van de eerste reeks geschiedde in de regen. Ondanks dat kwam hij, na het voor de eerste keer passeren van de finishlijn, netjes door op een 18e plaats. In de loop van de race wist hij zich op te werken naar een 15e plaats, waar hij ook eindigde. 6e plaats in zijn klasse. De laatste ronden waren dramatisch omdat hij het zonder bril diende te stellen. ‘Wat een ellende is dat’, zei Kevin achteraf.
In de tweede reeks hield hij hem goed aan in de buitenbocht waardoor hij zich bij de eerste 15 kon voegen. De eerste doorkomst leverde zelfs al een 12e plaats op. Kevin zat er lekker op en kon het hoge tempo goed vasthouden. Hierdoor kreeg hij het voor elkaar door te stoten naar een prachtige achtste plaats. Halverwege de wedstrijd werd hij nog teruggehaald door een inter waardoor hij op een 9e plaats terechtkwam en die vervolgens niet meer afstond. Zeer tevreden met een 2e plaats in zijn eigen klasse.
Resumerend was Kevin eigenlijk erg tevreden. ‘Mijn rondetijden waren gedurende een half uur erg constant wat me een goed gevoel geeft voor wat nog komen gaat’.
Totaal dag uitslag 11, met een schitterende 4e plaats totaal in zijn eigen ‘Nationalen’ klasse.

Tevreden en voldaan, met hart en ziel.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s