Boot komt op niveau

 

boot moerbeke

Moerbeke Waas was dit weekend strijdtoneel van de eerste ronde om het Belgisch Kampioenschap. Ondanks dat het een prachtige baan is lag het er redelijk zwaar bij vandaag. De standaard wedstrijdmotor van Mark vertoonde helaas wat nukken. Ook al was de tijd die hij in de training neerzette redelijk, werd er toch voor de ‘oude’ 2016 gekozen. ‘Het mooie is dat je zo’n motor bij je hebt. Het mindere is dat ik er bijna niet mee had getraind’.
Mark heeft in de starts veel progressie geboekt de laatste maanden, wat ook nu weer bleek. In de eerste heat ging hij met de eerste 10 de bocht in, en dat nog wel tussen de inters. Al snel reed hij op een eerste plaats van zijn klasse wat hij een paar ronden, zonder risico’s te hoeven nemen, vol kon houden. Aan dit fijne gevoel kwam een einde toen hij een spoor verkeerd inschatte met een ongeplande frontflip als gevolg. Gelukkig kon de MC Mikkola rijder al snel weer zijn strijd hervatten en kon toch nog een hele nette 7e plaats laten noteren. De start van de tweede manche was zelfs nog beter dan de eerste. Helaas ging er in de tweede bocht een rijder onderuit. Voor ontwijken was het te laat waardoor Mark zich vastreed en zeker een minuut nodig had zich los te wrikken uit de consternatie. Al snel had hij het goede ritme weer te pakken en reed de wedstrijd netjes uit op een 5e plaats. De start van de derde manche was wel de minste van de dag. Ook nu weer kon hij een lekker tempo aanhouden waardoor hij op een zeer verdiende 4e plaats de finishlijn passeerde.

Al met al was Mark na afloop zeer tevreden. ‘Het is vandaag niet helemaal volgens plan verlopen helaas’. ‘Het was zwaar en er waren momenten dat ik bijna mijn stuur niet meer vast kon houden.’ Toch kijk ik terug op een mooie dag en weet dat ik er sta’. Het is duidelijk dat Mark zeker meedoet voor een podium en dat hij er met iets meer geluk ook zeker had gestaan. Een respectvolle 5e plaats in het BK staat er voorlopig maar.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s