Hage weer op scherp

 

Hage MoerbekeMet de kneuzingen van Axel nog onder de leden hield Stefan het even een weekje rustig. Tijd heelt, zo zegt men. Na een testrit op het circuit van MC Rilland voelde hij zich goed en fit genoeg om met teaminstemming af te reizen naar het Belgische Moerbeke Waas.

De baan in Moerbeke is zwaar. Loodzwaar. Mais, palen en cross van 8 tot 6. De ingrediënten voor een ‘hard day at the office’. In de tijdtraining begon hij op een 15e plaats. Dat was meteen zijn beste positie want later zakte hij terug naar een 18e en zelfs een 21e plaats. Hij zette nog een paar keer goed aan maar een betere positie bleek niet haalbaar.
Drie manches voor de boeg en een opkomst van een GP waardig deelnemersveld. Met namen als Herlings, Nagl, van Doninck, Graulus, Charlier, Martens, Dewulf, Ramon en Bengtsson zou het hoe dan ook een spektakel worden.

De eerste en tweede manche leken erg veel op elkaar. De start was beide keren matig met een opstopping in de eerste bocht waardoor een inhaalrace het gevolg was. In de eerste manche pakte hij een lekker tempo en kon dat goed aanhouden. Helaas zat een versnelling er niet in en finishte hij op een strakke 15e plaats. ‘Ik voelde me net een diesel’. De tweede manche leek een herhaling te worden van de eerste maar toch vond hij de kracht een sprint te trekken door het veld. Halverwege raakte hij even uit zijn ritme maar herpakte zich na een ronde of twee mooi. In een tweede adem stootte hij nog door naar een 17e plaats. Die tweede adem kwam goed van pas in de laatste twee ronden. Daar kwam hij KTM fabrieksrijder Josiah Natzke en Kenny van Duren nog tegen die hij beide nog knap wist te passeren. Een dik verdiende 15e plaats werd weer zijn deel. Een loodzware baan en drie manches hakken er nogal in. Een goed getraind lichaam herstelt gelukkig snel waardoor Stefan klaar stond voor de derde en beslissende manche. Deze start was de beste van de dag maar daar kon hij helaas niet lang van genieten. Op nog geen driekwart van de eerste ronde kwam hij ten van terwijl hij op een 16e plaats lag. ‘Ik baalde stevig, omdat ik hoopte het tempo van de tweede manche door te kunnen zetten’. Jammer genoeg kwam hij na zijn val niet meer in het juiste ritme waardoor er niet meer inzat dan een 19e plaats.

De toon is gezet. Met een positief gevoel blikt hij terug op een, naar omstandigheden, geslaagd BK weekend. Met een 16e plaats als dag uitslag gaat hij zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in Wuustwezel. Grote dank weer aan Motor2000, Arno Ruttinger, Kees Hanse en mijn vriendin Heidi die me langs alle kanten helpen op zo’n dag en ook in de voorbereidingen alles tot in de puntjes voor me regelen. Daarnaast ben ik erg dankbaar voor de steun van de overige sponsoren die het allemaal mede mogelijk maken. ‘Mijn dank is mijn inzet’, aldus een altijd supergemotiveerde Stefan. Het ritme komt.
We build from here…

(Foto met dank aan John Oostvogels – Moto X Pics.be)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s