Verwijs bouwt op

Joey 2

Zoals veel rijders had ook Joey Verwijs nog niet veel op zijn motor gezeten. Sinds oktober werd het in Moerbeke Waas zijn 4e keer waardoor hij besefte dat hij wedstrijdritme te kort zou gaan komen vandaag.

De tijdtraining was erg kort waardoor hij eigenlijk maar goed twee ronden de mogelijkheid had eens lekker aan te zetten. Ondanks het conditietekort zat hij toch lekker in zijn vel wat zich uitte in een 10e tijd overall. 7e in zijn klasse, waar hij erg tevreden mee was. Ook al stond hij tussen de dikke 450’s, toch had Joey een bliksemstart en knalde als nummer vier de eerste bocht in. Het was hem niet gegund want in de derde bocht viel er iemand voor hem die hij niet meer kon ontwijken. Hij kwam vast te staan tussen het achterwiel en de uitlaat van de onfortuinlijke ‘valler’ zijn motor waarna hij op een 30e plaats de wedstrijd moest hervatten. Hij kon het tempo weer oppakken en reed zich wat plaatsen terug naar voren tot hij, zoals hij zelf netjes verwoordde, ‘door m’n eigen stomme schuld’, onderuit ging en zijn stuur verboog. Met dikke onderarmen kon hij het ritme niet meer terugvinden en moest de manche afsluiten met een , voor hem, teleurstellende 18e plaats. 12e in zijn klasse. ‘Ik was er goed ziek van, maar gelukkig zijn we nog maar net begonnen’, aldus een ontgoochelde Joey.
In de tweede manche ging hij weer als een speer uit de startblokken en kon op een 5e stek aan zijn wedstrijd beginnen. Ook nu speelden door het conditietekort nu ook weer zijn onderarmen op waardoor hij zijn tempo tactisch naar een lager peil bracht. Uiteindelijk kwam Joey op een strakke 12e plaats binnen waarvan er twee niet in zijn klasse thuishoorden. 10e in zijn klasse.

‘Eigenlijk ben ik, ondanks de mindere prestaties, erg tevreden over vandaag. Ik wist dat ik tekort zou komen en ben dan toch in die omstandigheden nog niet zo heel beroerd gefinished. Er zit zeer zeker nog veel meer in, maar voor een eerste wedstrijd mag ik zeker niet klagen. Het had natuurlijk ook slechter gekund…’

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s