Pijn en punten voor Spruijt

spruijtHet was weer even wennen voor Kevin. Oldebroek is voor hem een redelijk onbekende baan, omdat het toch wel een redelijk eindje rijden is vanuit het Zeeuwse Meliskerke. Niet een baan waar je zomaar even een middagje gaat trainen. De tijdtraining werd dan ook benut om de baan goed op te nemen. Door de wat mindere opkomst reden ze samen met de MX2 waardoor het toch weer druk werd aan het hek. Omdat Kevin in de tijdtraining niet verder kwam dan een 36e plaats moest hij genoegen nemen met een plekje op de tweede rij.

Ondanks die slechte positie kwam hij toch goed weg met de start van de eerste manche en kwam lekker in zijn ritme. Het tempo was goed, wat hij ook de hele race goed aan kon houden. Van een 28e plaats kwam hij teruggereden naar een 24e. Een foutje betekende meteen ook een schuiver, wat hem helaas een paar gekneusde ribben opleverde, maar 8 plaatsen kostte. Als 32e kwam hij over de finish, maar toch nog als 9e van zijn klasse Nationaal MX1.

Voor de tweede reeks voorzag Kevin zichzelf van een paar Ibuprofennetjes en een lik zalf op de pijnlijke ribben. ‘Ik kon amper staan of zitten, maar was natuurlijk niet voor niks drie uur hierheen komen rijden’. Zoals een goed crosser betaamt is opgeven geen optie dus Kevin diende zich netjes aan in de fuik. Weer maakte hij een bliksemstart en kon een valpartij in de voorhoede behendig ontwijken wat hem weer een paar plaatsen vooruit opleverde. Zijn eerste doorkomst noteerde hij dan ook een strakke 19e plaats. Ook nu kon hij zijn tempo goed aanhouden in de hevige strijd die voor en achter hem woedde. Tot de laatste meter was het vechten voor zijn plaats en werd uiteindelijk 13e van het hele veld, met een prachtige 4e plaats in zijn eigen MX1 klasse.

‘Het was zeker de lange reis waard. Vooral ben ik blij dat ik ondanks de pijn toch een hele dikke tweede manche heb kunnen rijden. Met een goed gevoel gaan we weer lekker huiswaarts’

(Foto met dank aan Henk van de Haar Photography)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s