Verwijs ziet de zon

(Door Olav Heijt)

Voor de tweede keer stond Joey in Wuustwezel aan de start. ‘Een toffe baan’, zoals hij zelf zegt. In de tijdtraining bekeek hij eerst de baan eens grondig om daarna de snelste tijd op de klokken te zetten. Van Clapdorp en Delvoy kwamen daar later nog overheen, maar in de wetenschap dat die mannen sowieso sneller zijn had hij daar geen moeite mee. Met een tevreden gevoel kon hij zich voorbereiden op de eerste manche.mx joey

 

Met een onvervalste holeshot dook hij de eerste bocht in en kon die eerste plaats zelfs even vasthouden. Van Clapdorp kwam er langs en sloeg meteen een gaatje. Joeys zelfvertrouwen kreeg een boost waardoor hij de koploper redelijk lang op dezelfde afstand wist te volgen. Doordat zijn conditie nog niet op het peil is wat het zou moeten zijn, kreeg hij tegen het einde wat dikke armen waardoor hij in het kader van de veiligheid het tempo iets moest laten zakken. Uiteindelijk kwam hij netjes en zeer tevreden op een 5e plaats binnen. (Vierde van de MX2) ‘Als je weet dat ik nog nooit een hogere klassering haalde dan een 7e plaats begrijp je mijn blijdschap wel. Na deze reeks ben ik me bewust dat mijn snelheid goed is en zeker mee kan met die jongens in mijn klasse’.

Joey heeft grote plannen voor dit jaar. Hij is aan zijn conditie aan het werken en probeert zoveel mogelijk rij uren in te plannen. Het loopt allemaal heel anders dan vorig seizoen. Toen had hij erg veel met motorproblemen te kampen wat iedere keer weer een berg geld kost. Ook gaan zulke dingen ten koste van de gezelligheid. Als de resultaten dan uitblijven ga je je natuurlijk wel eens afvragen waar je mee bezig bent. ‘Mijn vader staat al jaren voor 100% achter me. Als mijn grootste sponsor moet het voor hem ook leuk blijven natuurlijk. Erg dankbaar ben ik hem voor het onvoorwaardelijke vertrouwen. Hij weet dat wel, maar het mag wel eens gezegd…’

Vandaag zat gewoon alles mee. De baan lag me, de zon scheen en er waren verschillende vrienden en familieleden met me meegegaan om me te steunen. ‘Natuurlijk moet je het zelf doen, maar toch geeft je dat net dat beetje meer en dat had ik net even nodig’.

Na zo’n eerste reeks ben je natuurlijk vreselijk gemotiveerd om de tweede hetzelfde te presteren of wellicht zelfs beter. Dat lukte dan weer niet. De eerste meters waren volgens het boekje. Halverwege het startveld kreeg hij een rare zwieper waardoor het gas terug moest en hij vervolgens als 5e de eerste bocht inging. ‘In de eerste ronde kon ik op het sterk veranderde circuit de juiste lijnen niet meteen vinden waardoor ik veel fouten maakte. Ik had de baan van tevoren nog wel bekeken, maar als je er dan rijdt is het toch net even anders.’ Die eerste ronde kostte Joey veel plaatsen, maar gelukkig kon hij daarna hier en daar wel weer de juiste lijnen vinden. Al met al had hij er zelf meer van verwacht. De 8e plaats in de MX2 was dan ook geen blijmaker te noemen.

Ondanks de tegenvallende tweede reeks kijkt Joey toch terug op een hele grote stap in de richting die hij graag wil. Blij en dankbaar voor de steun laten we hem achter met een goed gevoel.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s