VE Racing en Glenn Bielen maken er 2 op 2 van bij BK der beloften!

Bielen 1

Afgelopen weekend stond er de Internationale Motocross de Molenbergen in Wuustwezel op het programma. Voor de Beloften klasse telde deze wedstrijd alsook mee voor het Belgisch kampioenschap. Uiteraard stond ook Glenn Bielen van Van Eeckhoven Racing aan de start op zijn Van de Laar Yamaha.

Op een prachtig parcours en onder een stralende zon kende Glenn geen al te beste start in de eerste manche. Maar algauw kon hij héél wat plaatsen goed maken. Na twee ronden kwam de Limburger op plaats zes aan en tussen de snellere rijders terecht. Op fysiek en karakter rolde hij daarna één voor één de concurrentie op. Hierdoor wist de door Funnelweb ondersteunde piloot uiteindelijk z’n VD Laar Yamaha nog als vierde algemeen over de finish te sturen. Dit resultaat was meteen ook goed voor een tweede plaats in de Beloften categorie.

In de tweede manche was de start soortgelijk, maar al in de eerste ronde zagen we veel crashes van Glenn’s concurrenten. De VE Racing piloot wist zelf echter uit de problemen te blijven en schoof hierdoor makkelijk op naar plaats drie. Na enkele ronden pushen richting de twee koplopers, besloot Glenn genoegen te nemen met deze derde plaats algemeen, die tevens ook goed was voor de eerste plaats in de beloften categorie. Door zijn tweede en eerste plaats neem de VROOAM Lubricants gesteunde rijder ook de dagzege mee naar huis. In de stand voor het Belgisch kampioenschap staat Bielen na twee wedstrijden aan de leiding met 16 punten voorsprong op Ludovic Bral. De derde in de stand, Ian De Sweemer staat op 29 punten achterstand.

Bielen 2

Glenn Bielen: “De dag begon niet zo denderend met een 6e tijd in de kwalificaties. Wanneer het dan tijd was om te racen had ik in beide manches een slechte start, in de eerste manche kwam me dit duur te staan en moest ik een heel pak rijders voorbij steken gedurende de hele reeks. In de tweede manche had ik wat geluk in de openingsronden en zat ik snel op 3 algemeen. Eens daar aangekomen wist ik dat ik de eerste was van mijn klasse en heb ik het iets rustiger aan gedaan om mijn overwinning niet te riskeren.”

Dit persbericht werd mogelijk gemaakt door: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, Ryno Power, Kemco sports PR en Fresh Design.

Resultaten

Beloften – Reeks 1

1. Tallon VERHELST

2. Glenn BIELEN

3. Ludovic BRAL

Beloften – Reeks 2

1. Glenn BIELEN

2. Ludovic BRAL

3. Ian DE SWEEMER

Beloften – Overal Klassering

1. Glenn BIELEN – 47 ptn

2. Tallon VERHELST – 43 ptn

3. Ludovic BRAL – 42 ptn

Beloften – Tussenstand Belgisch Kampioenschap

1. Glenn BIELEN – 94 ptn

2. Ludovic BRAL – 78 ptn

3. Ian DE SWEEMER – 65 ptn

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s