Spruijt zwoegt in Westerbork

(Door Olav Heijt)

‘Het lijkt wel een strandcross’, vond Kevin bij het zien van de baan. Hij is wel wat gewend in het Zeeuwse maar dit was een ‘originele zware zandbak’.

Kevins training verliep goed tot het mis ging. Hij vond de juiste lijnen en was net bezig in de laatste ronden wat meer snelheid op te bouwen toen zijn ‘Magic Racing Kawasaki’ enorm begon te slingeren bij het oprijden van het startveld. Eenmaal op het rechte stuk begon de motor ze te slaan dat Kevin van zijn motor werd geslingerd. Een klapper van formaat waarbij hij zijn hand behoorlijk zeer deed. Met een dikke en scheve vinger kon hij helaas geen betere tijd wegzetten dan een 25e.

spraudy

Door deze slechte trainingstijd moest hij een plaatsje zoeken aan de binnenkant van het hek, wat tevens het meest ongunstige was. Aan die kant ging het startveld na een meter of 15 al over in knippen. De buitenzijde was korter en vlakker. Ondanks die slechte startplaats was hij toch als een van de eersten over het hek. Jammer genoeg werd hij aan het eind van het veld ingesloten en moest zodoende redelijk achteraan aansluiten. Bij de eerste doorkomst werd hij dan ook als 26e geteld. Dat betekende werk aan de winkel voor de crosser uit Meliskerke. Stukje bij beetje pakte hij nog wat plaatsen terug om vervolgens op een 17e plaats afgevlagd te worden. 10e nationaal.

Frustratie

Ook in de tweede reeks zat Kevin er weer goed bij met de start waardoor hij na 1 ronde al op een 17e plaats lag. Een klein foutje had iets grotere gevolgen en sloeg hem terug naar een 21e plaats. Inmiddels had de baan het ook flink te verduren gekregen en kwam er zwaar in te liggen. Kevin concentreerde zich op het vasthouden van de motor en vooral geen fouten meer te maken. De frustratie van het terugvallen gaf hem de kracht nog even alles te geven. Dit bracht hem uiteindelijk de 16e plaats op waar bij hij 8e werd van zijn eigen Nationale klasse.

Ruimte voor verbetering

In het dag klassement werd Kevin 9e in zijn klasse. ‘Ik kan best tevreden zijn als ik terugkijk op de dag. Vooral vind ik het jammer van de valpartij in de training. Dat kost je toch een fatsoenlijke plaats aan het hek. Over het rijden ben ik ook positief, maar er is zeker nog genoeg ruimte voor verbetering’. Volgende week treedt hij weer aan in Lelystad. ‘Kan eindelijk die schoepenband eraf’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s