De motor waar Mike (14) zo hard voor heeft gespaard is gestolen

image-5902659
OOST-SOUBURG – Mike Meedendorp (14) uit Oost-Souburg keek uit naar zijn comeback in de crosswereld. Maar na één rit werd zijn nieuwe motor al gestolen.

Ik heb zelfs mijn Xbox verkocht om deze motor te kunnen kopen.

Omdat motocrross een dure sport is en de ouders van Mike het een paar jaar geleden niet meer konden bekostigen, moest hij ermee stoppen. Hij was vastberaden om terug te keren op de crossbaan en spaarde in een paar jaar tijd zelf een motor bij elkaar. “Ik keek er heel erg naar uit om weer terug te beginnen”, vertelt hij. Maar nog voor hij kon gaan trainen, werd zijn motor al gestolen.

Uit het zicht

Dat gebeurde zaterdagnacht samen met die van Jeffrey Poppe (26). Beide motoren stonden gestald in de garage van Autoservice Poppe. Jeffrey: “Ze stonden achterin de garage met een zeil ervoor. In principe kon niemand de motoren zien.” Daarom denkt de garage-eigenaar dat de daders wisten wat er te halen viel. Hoe dat kan begrijpt hij zelf ook niet. Hij zette ze expres altijd uit het zicht.

Jeffrey denkt dat het een doelbewuste actie was van de dieven. “Zeker omdat de volgende dag nog eens twee motoren zijn gestolen in de buurt.” Bovendien zijn de motoren het enige wat de daders hebben meegenomen. “Ze zijn ongeveer 2500 euro per stuk waard, maar de hele garage staat vol met spullen van veel meer waarde.”

Opnieuw beginnen met sparen

De motoren waren niet verzekerd, dus kunnen de twee crossers een financiële vergoeding wel op hun buik schrijven. Vooral Mike baalt daar enorm van. “Ik heb zelfs mijn Xbox verkocht om deze motor te kunnen kopen”, vertelt hij. “Nu kan ik weer helemaal opnieuw beginnen met sparen.”

In de hoop de daders sneller te vinden, heeft Jeffrey vijfhonderd euro uitgeloofd voor degene met de gouden tip. Ondertussen roept Mike op sociale media iedereen op mee te zoeken naar de motoren. Hij heeft nog ‘een heel klein beetje hoop’ dat ze worden teruggevonden. “Ik hoop het, want motorcross is echt mijn leven”, zegt hij.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s