Spruijt ‘casht’ in Lelystad

spraudy 5

(Door Olav Heijt)

Grote brokken klei overgoten met een laag regenwater is het beste recept voor perfecte grip, volgens de Kevin Spruijt. ‘Lelystad leek een beetje op de baan van Aagtekerke bij ons in Zeeland, waar ieder jaar een gelegenheidscross wordt georganiseerd’, aldus de opgetogen Zeeuw. De eerste ronden gebruikte hij uiteraard om de baan te ‘leren’, waarna hij er een paar snelle rondes uitperste. Met een strakke 11e zette hij zijn beste trainingstijd van 2016.

‘Mijn beste van het jaar’
Het vertrouwen was er meteen. Door zijn goede trainingstijd kon hij ook een goed spoortje klaarmaken voor het hek. ‘Aan het toeval moet je niks overlaten’. De start van de eerste reeks was nagenoeg perfect. Doordat ik niet precies wist hoe de eerste bocht na het startveld lag stuurde ik iets te laat in wat me de ‘holeshot’ kostte. Als 3e kon hij aan zijn reeks beginnen, maar kwam niet meteen in zijn ritme. Hierdoor verloor hij een paar plaatsen waardoor hij uiteindelijk op een zesde plaats terecht kwam. Nu kon hij zijn snelheid wel aanhouden en zodoende finishte hij dan ook op een zesde plaats. Mooi om te weten dat hij hiermee 2e werd in zijn eigen klasse. ‘Mijn beste van het jaar’, glunderde de ‘Magic Racing’ coureur.

‘Hier heb ik zo hard voor gewerkt’
De smaak van het starten had hij goed te pakken want in de tweede reeks vertrok Kevin niet alleen op kop, maar stuurde zijn Kawasaki ook nog eens op kop de eerste bocht in. Nog heel even werd hij voorbijgestoken maar daar maakte hij snel korte metten mee. Eenmaal weer op kop keek hij niet meer om. In opperste concentratie maakt hij zoveel mogelijk foutloos zijn rondes. ‘Ik dacht, alleen dan kan ik tijd winnen op mijn achtervolgers’, en dat deed hij ook. Op 6 seconden kwam de tweede man die ook nog eens in de interklasse thuishoorde. Die kwam in de laatste ronde nog even in Kevins wiel maar kon er niet voorbij. Na een half uur zwoegen werd hij als 1e afgevlagd van het totale veld. De uitslag is eigenlijk wel heel bijzonder als je weet dat er een groot deel inters tussenzaten.

Spraudy 2Kevin zelf kon het bijna niet geloven. ‘Hier heb ik zo hard voor gewerkt. Vaak heb ik getwijfeld, maar de aanhouder blijkt toch wel een keer te winnen zie je wel’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s