Sam tevreden over EK primeur

(Door Olav Heijt)

Alles stond al netjes klaar zodat Sam uit school meteen door kon. Het wachten was moeilijk en vooral als je zo gedreven bent duurt een week erg lang. ’s Middags vertrokken ze dan naar het Limburgse Genk. Na aankomst neemt ze goed de tijd alles op z’n plaats te zetten. Zo is ze ook. Er mag niets misgaan, nooit.

sammiegenk 2

‘Behoorlijke heuvels’
Op zaterdag mocht er vrij getraind worden om de baan goed te verkennen. De baan in Genk heeft er nogal wat behoorlijke heuvels inliggen en ook de ondergrond is vrij hard als je het zand in Oirschot gewend bent. Zondags was het dan zo ver en rond tienen werd begonnen met de tijdtraining. Ook al is tijd trainen niet helemaal mijn ding, toch was ik best tevreden met mijn 11e plek’, aldus een lichtgespannen Sam.

sammiegenk

‘alles uit de kast’
De start van de eerste manche verliep allesbehalve vlekkeloos. Er waren drie opstoppingen waarbij ze allemaal min of meer betrokken was. Zodoende moest Sam zowat van een laatste plaats aan haar wedstrijd beginnen. De snelheid zat er goed in. Op harde banen is ze zeker niet in de minderheid en finishte op een prachtige 11e plaats. De start van de tweede manche was een stuk beter en bracht haar in de eerste ronde zo rond een 11e plaats in de wedstrijd. Ze legde zichzelf een tempo op wat ze door goed verdelen nagenoeg de hele race aan kon houden. Op diezelfde 11e plaats wist ze uiteindelijk ook de finish te bereiken. Ook de derde manche kwam felle Sam weer vlot uit de startblokken. Helaas ging ze in de derde bocht onderuit waardoor ze veel plaatsen moest laten schieten. Met een ‘alles uit de kast’ instelling kwam ze nog eervol terug naar een 20e plaats. Opgeteld en gedeeld werd ze als 11e van de 35 rijdsters in het dag klassement bijgeschreven.sammiegenk3

NK dames
Sams eigen verwachting van haar eerste IMBA EK werd overtroffen dit weekend. ‘Een top 15 had ik echt niet durven dromen’, zegt ze eerlijk. Sam geniet van dit moment maar is in haar drukke hoofdje al weer bezig met het NK dames dat op 1 mei in Reusel zijn doorgang zal vinden.
Wij blijven je volgen Sam…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s