Kevin Spruijt doorstaat noodweer in Veendam

(Door Olav Heijt)

spraudy 3

Twijfelend werd de bus ingeladen. Zal het doorgaan of niet. ‘Op het moment dat je het verlossende woord krijgt wil je eigenlijk al onderweg zijn’, aldus Kevin. Toch maar doorgereden op goed geluk, maar zeker niet voor niks.

drijfnat
In de tijdtraining zat hij er lekker op. Voor mijn gevoel ging het zeker niet slecht. In de mix van MX1 en MX2 kon hij een paar keer lekker aanzetten voor een snelle ronde. Gek genoeg was de tijd er niet naar. Er mistte toch nogal wat snelheid want hij werd als 33 geklokt van totaal 37 rijders. Ondank hij vanuit de tweede rij moest starten ging hij redelijk in de middenmoot de eerste bocht in. Na een paar ronden brak de regen los. Het hoosde wat de kwaliteit van het rijden niet bepaald ten goede kwam. Regen werd hagel, bril werd onbruikbaar. Hij begon toch lekker aan zijn wedstrijd op een 19e plaats waarna hij afzakte naar een 23e. Met een 12e plaats van de MX1 sloot hij drijfnat zijn eerste reeks af. 5e Nationaal.

flow
De start van de tweede reeks was nagenoeg hetzelfde als de eerste. Groot verschil was wel dat Kevins tempo aanmerkelijk hoger lag en dat ook aan kon houden. Doordat de zon weer verscheen klaarde ook de baan een beetje op en kwam er een stuk prettiger in te liggen. Weer vanuit de tweede rij raasde hij als 32e het startveld over om zich een ronde later als 16e te laten klokken. Kevin maakte driftig gebruik van zijn flow en reed nog naar een 13e, maar moest aan het eind toch nog twee plaatsen toegeven. Als 15e passeerde hij het geblokt. Uitgezeefd werd dat een 5e plaats in de MX1 en 2e Nationaal.
Kevin klinkt tevreden. ‘Jammer van m’n eerste reeks, daar heb ik echt kostbare punten laten liggen. Gelukkig kwam ik er de tweede reeks lekker in zodat ik de dag af kon sluiten met een 8e plaats in het dagtotaal. Nationaal toch nog 4.

Team Spruijt
Altijd praat Kevin vol lof over de mensen achter en naast hem. Ze creëren rust en dat hebben we wel nodig zo tussen de manches door. ‘Als ik lintjes uit zou mogen reiken waren die voor mijn vader en mijn vriendin Francien’. Wat zij allemaal voor me doen is ongelofelijk. ‘De arme man was amper klaar met het schoonmaken van mijn motor na de eerste reeks, toen ik alweer klaar stond voor de tweede. Een borstel en een emmertje water.’ ‘Geweldig dat hij er nog zo van kan genieten. Francien is mijn kompas. Ze houdt me altijd op het rechte pad en stuurt me bij waar nodig. We zijn een soort twee eenheid’, zegt hij trots. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben, echt niet’. Ik hoor emotie in zijn stem. Duizenden kilometers gereden en honderden liters diesel verstookt. Alleen om mij te laten rijden’.

We sluiten af want crossverslaafde Kevin wil gaan rijden. ‘Kunnen we misschien nog een stukje GP zien’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s