Glenn Bielen loopt verder uit in Belgisch Kampioenschap!

(VE Racing)

bielen 4

De voorbije twee weekends kwam Glenn Bielen in actie in het Belgische Kampioenschap Beloften. De VE Racing piloot kende op 10 april, in Lommel een degelijke wedstrijd. In de eerste manche werd, door een valpartij, een zevende plaats algemeen gescoord, meteen goed voor een vierde stek in zijn Beloften categorie. In de tweede manche zagen we de jongeman op z’n v/d Laar Yamaha meer op niveau. Een betere vierde stek algemeen, goed voor een eerste plaats bij de Beloften, was wat nu voor hem was weggelegd. Helaas was een vier/één score niet voldoende voor de dagoverwinning. De tweede plaats op het dagpodium was dan ook Glenn kreeg na een dagje Lommel, dit achter Ludovic Bral (1-2) en voor Tallon Verhelst (2-3).

Het hoeft dan ook géén betoog, om te weten dat Glenn Bielen, afgelopen zondag met enorm veel motivatie afzakte naar de voormalige Grand Prix omloop in Mons. De Funnelweb Filter rijdende piloot wou de 5 punten, die hij in Lommel had moeten prijsgeven op concurrent Bral, rechtzetten. Een goede tijdstraining die hem een derde plaats opleverde was een sterke indicatie van de motivatie.

bielen 3

In de eerste manche zagen we een redelijke start van ‘King Kong’, de VROOAM Lubricants piloot wist rond de tiende plaats de eerste bocht in te draaien. Meteen ging hij aan de slag met concurrenten oprollen, tot hij uiteindelijk bij derde in wedstrijd, maar eerste beloften Tallon Verhelst uitkwam. Beide maakte elkaar ronden lang het leven zuur. Beide konden aanspraak maken op de derde plaats, maar met 0.960 was het Tallon Verhelst die aan het langste eind trok. Glenn moest zich tevreden stellen met de vierde plaats algemeen en een tweede stek in de Beloften categorie.

De tweede manche begon desastreus, met een rampzalige start van onze Limburger. De eerste meters leek de v/d Yamaha een bokkig paard dat géén zin had in een snelle draf. Als één van de laatste dook hij dan ook de eerste bocht in. Als een bezetenen begon de door DC Shoes ondersteunde piloot aan z’n remonte, één voor één moesten al z’n collega’s aan zijn inhaalwoede geloven. Na ronden lang jagen, was het wederom Tallon Verhelst die het pad kruiste. Maar nu was er echter géén kruid gewassen tegen de VE Racing piloot die op en over Tallon Verhelst, naar een vierde plaats algemeen, en een eerste plaats in de Beloften categorie reed.

Met een knappe tweede en hard bevochte eerste plaats in de Belofte categorie, was de dagoverwinning meteen ook van een zeer tevreden Glenn Bielen. In de beloften categorie bleef hij knap Tallon Verhelst (1-2) en Ludovic Bral (4-3) voor. Deze laatst genoemde gaf in Mons 9 punten toe en staat in de BK Stand nu op 21 punten, de derde in het kampioenschap Tallon Verhelst volgt door blessureleed alreeds op 52 punten.

Dagresultaat Beloften – Lommel

1.      Ludovic BRAL – 47

2.      Glenn BIELEN – 43

3.      Tallon VERHELST – 42

Dagresultaat Beloften – Mons

1.      Glenn BIELEN – 47

2.      Tallon VERHELST – 47

3.      Ludovic BRAL – 38

BK Stand – Beloften

1.      Glenn BIELEN – 184

2.      Ludovic BRAL – 163

3.      Tallon VERHELST – 132

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s