Regen, zon en Hage

hagemill

Het zou de hele dag kunnen regenen, hagelen en zonnig zijn. Wat Mill zou brengen wist dus eigenlijk niemand.

Stefan zat er in ieder geval in de tijdtraining lekker op, alhoewel hij wat moeite had de juiste lijnen meteen te vinden. Op een gegeven moment wist hij een 15e plaats te laten noteren, maar daar kwamen op het laatste moment nog een paar rijders overheen waardoor hij als 19e een plaatsje aan het hek uit mocht zoeken. Vlak voor de start nog eens goed de baan rond gelopen om niet voor al te grote verrassingen te komen staan.

Na een matige start verscheen hij na een ronde net buiten de top 20. Klaar voor het werk begon hij aan zijn inhaalrace, maar kon een voor hem gevallen rijder niet meer ontwijken en kwam daardoor helaas zelf ook ten val. Een terugval naar de 38e plaats was het gevolg. Alsof het niet genoeg was kwam er in de tweede ronde een steen op zijn gezicht die meteen ook zijn ‘roll off’ torpedeerde wat zijn zicht ernstig belemmerde in de buien hagel. ‘Gelukkig kwam ik ondanks alles toch goed in mijn ritme, wat wel eens wat moeilijker is na een val’. Een zware manche die hij af kon sluiten op een respectvolle 22e plaats.

De baan kreeg het zwaar te verduren. Het wisselvallige weer deed er geen goed aan en veranderde de baan in een gatenkaas. Een wat betere start bracht hem deze keer binnen de top 20 in de wedstrijd. Weer wist hij een goed ritme te vinden en te handhaven wat hem een nette 16e plaats opleverde. Zijn 17e plaats in het dag klassement gaf hem een tevreden gevoel. Tevreden over de gemaakte progressie. In de ‘vrije tijd’ die hij heeft tussen de grote wedstrijden zal Stefan in België de competitie opzoeken om toch zoveel mogelijk wedstrijden te rijden.
Met veel dank aan Motor2000, Kees Hanse, vriendin Heidi Rovers, MC Mikkola en alle sponsoren die het allemaal mogelijk maken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s