‘ Danny de Crosser’ weer op de rails in Stevensbeek

‘ Danny de Crosser’ is de bijnaam die hij ooit zelf bedacht. Een naam die voor elke rijder zou kunnen gelden, maar voor Danny heeft het een extra lading. Danny is een crosser in hart en nieren. Hij speelt als ieder kind maar crosst als een pro. Op zijn manier leeft hij ervoor en het gaat maar om een ding. Winnen. Danny is niet tevreden met een tweede of derde plaats, ook al zat er meer niet in. Gedreven en strijdend tot het bot.

bosse a

De nieuwe klasse en zijn grotere motor vergden wel wat aanpassingstijd. Crossen kan hij wel, maar het vertrouwen moet natuurlijk groeien. Dat groeide met elke meter en dat was gisteren goed te zien. Het radiocircuit in Stevensbeek lag er snel en zwaar in, maar dat deerde de kleine Ovezandenaar niet. In zijn training liet hij al zien dat er degelijk rekening met hem gehouden dient te worden. Hij kan met de kop mee, maar kleine foutjes hielden hem daar in de eerdere wedstrijden van af. In de MON wedstrijd van Heerde vorige week was al goed te zien dat ‘ het gevoel’ er weer is. Daar wist hij de tweede manche nog af te sluiten met een schitterende derde plaats.

Een goed gevoel

Een eerste tijd zette hij op de klokken en daarmee was de toon gezet. In zijn rondetijden deed hij zeker niet onder voor zijn crossmaatjes Jarno Acke en Alfonso Gaidao. De start van de eerste manche was niet denderend. Vanuit de middenmoot reed hij gecontroleerd naar voren om uiteindelijk de derde plaats in te kunnen nemen. In de laatste ronde nog pakte hij de tweede plek om ook op die plaats af te sluiten met een luttele drie seconden achterstand op de kopman. Een goed gevoel, zeker omdat hij wist dat hij voor de winst mee deed.

Eerste podium

De tweede manche begon Danny nagenoeg hetzelfde als de eerste. Weer op een derde plaats aangekomen kostte het door de diepe sporen moeite de tweede man Jarno Acke te volgen. Het tempo zat er bij de kopgroep goed in. Met een gemiddelde snelheid die zelfs hoger lag als die van de uiteindelijke winnaar Gaidao sloot Danny de tweede manche als derde af. Zijn eerste podium van 2016 was een feit.

dan2.jpg

‘ dat frustreerde hem’

Trotse ouders Elbert en Jo van den Bosse kijken tevreden terug. ‘ We zijn blij dat Danny weer lekker op de motor zit. Het vertrouwen is terug en dat is het belangrijkste. Ook voor Danny is het belangrijk te weten dat hij met de kop mee kan. In eerdere wedstrijden ging hij wel eens ten onder aan de druk die hij zichzelf oplegt. Dat frustreerde hem behoorlijk. Het was dan vaak alles of niks. De botte bijl er in. Het is geen prater, maar zijn gezicht vertelt alles. Vandaag bleef hij de hele dag netjes op de motor zitten en dat betaalt uit, ‘ straalt Elbert.

‘ Vanochtend hadden we getekend voor deze uitslag, maar na vandaag had hij wel wat meer gewild want voor Danny telt toch maar een ding…’

Met een goed gevoel gaan ze zich opmaken voor de eerste ‘ dubbel’ van volgende week. Dan staan Lottem en Borculo op het programma.

(foto’s met dank aan mdbmxpics)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s