Wie niet vraagt die krijgt

Voor iedereen is het vervelend iets kwijt te raken. Gestolen of kapot, het blijft ellendig. Het kost vaak weer een berg geld en na de her aanschaf heb je niets meer dan je had. De meesten komen er zelf wel weer bovenop. Anderen krijgen hulp. Gemeende hulp uit hoeken die ze vaak zelf niet eens verwachten.

linde cclinde ccc

Linde heeft eigenlijk haar pechdeel al meer dan ruim gehad. Als je tot twee keer toe de vreselijke en oneerlijke ziekte kanker kan en mag overwinnen is het eigenlijk wel tijd voor de mooie dingen in het leven. Die vond ze in fotograferen op de cross. Vroeger reed ze zelf. Later liet haar zoon weten het wel eens te willen proberen en zo zette de crossgeneratie zich voort. Haar man vond dat hij dan ook maar op de motor moest stappen om zodoende de kleine man bij te staan in de strijd. Verknocht aan de cross ging Linde overal mee naar toe en schoot zo hier en daar eens een plaatje. Dat lukte zo aardig dat ze besloot een ‘ fatsoenlijke’ camera aan te schaffen. Het grapje groeide uit tot een hobby met een resultaat waar veel crossers op wachten. LB Crossfoto’s was geboren. Wat is er mooier dan een foto van de sport die je leven beheerst.

linde c

Vol goeie zin vertrok ze naar de cross in Marum om daar, ondanks het tegenvallende weer, toch haar trouwe aanhang te voorzien van de prachtige sfeerplaten. In het natte Marum ging het mis. Modder op haar camera en een spontane maar dodelijke nabehandeling aan het dure apparaat maakten dat het ding onbruikbaar beschadigde. Reparatiekosten even hoog als de aanschaf van een nieuwe.

Knuppe Wolda nam het voortouw en zette een actie op touw. Actie voor een vrouw die niet vraagt. Actie voor een vrouw die gewoon netjes gaat sparen voor een nieuwe camera. ‘ Als iemand het verdient is Linde het wel’ , aldus de spontane Knuppe. Het gaat niet om grote bedragen maar om de kracht van de massa. Laat het fenomeen ‘crowdfunding’ nog maar eens een keer zijn werk doen. Het besef dat een paar euro iemand zo gelukkig kan maken moet je een warm gevoel geven. Iedereen voor elkaar. Iedereen voor Linde.

Het eurootje wat je uit de wasmachine haalt, of die uit je winkelwagentje. Klein gebaar met grote gevolgen. Ik doe mee…
NL79INGB0006646978   t.n.v. L. Bergsma

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s