Boot domineert in Le Quesnoy (Fr)

Ieder land heeft zo wel zijn buurtcross. Zoals we dat hier regelmatig tegenkomen doen ze dat ook in Frankrijk. 3/4000 man publiek is daar helemaal niet ongewoon. Mark ging graag in op de uitnodiging van de organisatie om in het zonnige Le Quesnoy te verschijnen.

markboot

De sfeer zat er mede door het prachtige weer goed in. Het inschrijven ging wat moeizamer dan gewend. Na wat regelwerk van de MC Mikkola crew kon er dan toch op zondagmorgen ingeschreven worden waarna hij vrijwel meteen aan de bak moest. Het had kort ervoor nog flink geregend waardoor de harde baan er redelijk nat en ‘ tricky’ in was komen te liggen.

Ondanks dat had Mark meteen het juiste ritme te pakken en dat beloofde veel goeds. De tweede training ging op tijd en dat pakte geweldig uit. De tweede man in zijn groep was 6 seconden langzamer, maar ook de snelste tijd van groep twee was niet toereikend om de pole te kunnen pakken. Die was overduidelijk voor de snelle man uit Haamstede.

Zowel de motor als Mark zelf werden voorzien van het nodige onderhoud. De KTM kreeg benzine en kettingspray, Mark een krentenbol. Geduldig wachtte hij op zijn beurt. Met een dikke holeshot nam hij de kop om die vervolgens niet meer af te staan. Ongenaakbaar sloot hij de manche af met 30 seconden voorsprong op de tweede man. markboot2Aangezien Mark op uitnodiging was afgereisd werd er van hem verwacht dat hij ook de pauze vullende ‘ Big Air’ competitie mee zou doen. 3 pogingen om het hoogst en het verst te springen. Laat dat nu net een van zijn hobby’s zijn.

Na een kleine rustpauze stond Mark weer in de startblokken voor manche twee. Ook nu had de ontketende Zeeuw een onvervalste kopstart en stond zijn verworven eerste plaats weer niet meer af. Na nog een ‘ Big Air’ , volgde de superfinale. Als MX2 rijder tussen verschillende MX1 mannen wist mark toch duidelijk het verschil te maken en liet ook deze keer iedereen achter zich. Blij vertelde Mark dat de presentator wist te melden dat er in de laatste 10 jaar nooit iemand was geweest die met zijn 250 de rest van het veld het nakijken wist te geven. Volop aandacht dus voor een ‘ speciaal geval’.

Mark kijkt terug op een geweldig en geslaagd weekend en dankt daarom ook de mensen van het MC Mikkola Team voor alle inzet, Wim voor het klaarzetten van de motor en zijn lieftallige vriendin voor al haar hulp. Met een tevreden gevoel kijkt het hele gevolg uit naar de wedstrijd in Axel van a.s. donderdag en Lille van aankomende zondag.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s