Geen Letse gunfactor voor Raf Meuwissen

Wat moest beginnen als een mooie trip naar het EK van Letland ging al snel mis. Spannend werd het wel. Het toestel waarmee ze zouden vertrekken had mechanische problemen waardoor de vlucht geannuleerd werd. ‘ What would Macgyver do’? Fijn dat er mobieltjes zijn want in no time had vader Harrie zelf een vlucht geregeld die vanaf Brussel vertrok. Met een strakke planning die nu wel goed verliep kwamen ze uiteindelijk om 1.00 ‘s nachts aan op het circuit.

rafff

Afgebroken en scheef

De tijdtraining verliep dan wel volgens plan en met een strakke 11e plek kwalificeerde Raf zich rechtstreeks en kon zich tevreden op gaan maken voor het echte werk. Met dat lekkere gevoel ging hij goed van start en kon als derde de eerste bocht insturen. Er werd onderling wat gewisseld van plaats maar Raf wist het tempo goed aan te houden waardoor hij netjes in de top 5 kon blijven. Op de wavesectie ging het mis. Hij klapte er hard af en ondanks de lichte schade aan gezicht en borst wilde hij toch verder. Bij het oprapen van zijn HMX-KTM werd al snel duidelijk dat de strijd hervatten geen optie was. Wat niet krom stond was afgebroken en scheef. Teleurgesteld moest hij de strijd staken.

raff

Onschuldige schuiver

Na vakkundig en snel monteurs werk stond de motor mooi op tijd klaar voor zijn tweede kans. De start was niet geweldig maar toch kon Raf in de middenmoot aan zijn opmars beginnen. De onschuldige schuiver in de tweede ronde kreeg grotere gevolgen toen een andere rijder hem niet meer kon ontwijken en er bovenop reed. Hierdoor brak de filterkap af maar dat mocht Rafs crosspret niet drukken. Eenmaal weer op de motor voelde hij dat hij met zijn laars de filter uit de behuizing drukte. Wetend wat zand voor een motor betekent moest hij ook nu weer noodgedwongen de race verlaten.

De nasmaak van de fam. Meuwissen was zuur. Dat de wet van Murphy bestaat is maar weer eens bevestigd. Als je ergens zo naar toe werkt en leeft mag het eigenlijk niet langs zoveel kanten mis gaan. Veel dank gaat uit naar de goede zorgen van de crew van het HMX-KTM Team. Inmiddels is de moed weer verzameld en staan ze in de startblokken om af te reizen naar het mooie Rhenen. De zon is beloofd, dat is al iets…

(Foto’s met dank aan Eric Laurijssen)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s