Onverwacht podium voor Sam van de Ven

Sam is streng voor zichzelf. Ze doet er alles aan om de podiumbelofte die ze aan zichzelf deed in te lossen en dat lukt tot op heden behoorlijk. Neerijnen was deze keer ‘the place to be’. Ondanks ze geen groot fan is van de baan verliep de tijdtraining toch voorspoedig. Nadat ze de baan nog eens goed had verkend was ze er helemaal klaar voor.

samneer3

Starten op beton vereist toch net weer een aanpassing in techniek. Aan dat fenomeen is ze nog niet echt gewend en daar was de start dan ook naar. Ook al moest ze ver achteraan beginnen, toch wist ze zich weer heel snel op te werken naar de kop. Eenmaal op een derde plaats aangekomen kon ze deze een aantal ronden vast houden tot ze deze in de laatste twee ronden nog af moest staan. Al met al een knappe prestatie van een ontevreden Sam.
De tweede betonstart was aanmerkelijk beter. Als tweede dook ze met een ‘ Big Smile’ de eerste bocht in. Ook wist ze dat de met een tweede of zelfs derde plek plaats mocht nemen op het ‘heilige’ podium. De hele manche streed ze, samen met Demi Verploeg en Samantha Josta voor de felbegeerde tweede stek. Moegestreden moest Sam uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats wat haar dan toch weer op het podium zette.

samneer4

Sam hield aan deze wedstrijd een opmerkelijk blij gevoel over. ‘De baan ligt me gewoon niet. Ik weet ook niet wat het is maar ik heb er altijd veel moeite mee. Bijzonder is dan wel dat ik toch nog derde ben geworden in het dag klassement’

Venlo en Cuijk zijn de eerstvolgende plaatsen waar ze haar strijd voort zal zetten.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s