Droom aan diggelen voor Sam van de Ven

Ik doe het zo graag, schrijven over ‘Selfmade Sam.’ De manier waarop ze met haar geliefde crosssport omgaat is voorbeeldig. Ik doe het graag ja, maar vandaag met natte ogen. ‘Heb je het slechte nieuws al gehoord?’, appt haar moeder Patricia vanochtend. Ik schrik en ben meteen klaarwakker. ‘ We bellen wel even’.

sammeke 2

Sam van de Ven blijkt met een training in Venlo zwaar gecrasht. Zich voorbereidend op de komende wedstrijd kwam ze ongelukkig ten val na een sprong. Er was een rijder achter de bult blijven liggen die ze, eenmaal in de lucht hangend, niet meer kon ontwijken. Op het eerste gezicht leek het nog niet zo heel ernstig. ‘Rakker’, haar trouwe tweewieler lag er behoorlijk toegetakeld bij, Sam had pijn. Haar gezicht was bleek en haar trouwe metgezel en persoonlijke trainer Peter Huijbregts maakte zich zorgen. Geen risico nemend spoedde hij zich met de ongelukkige Sam naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar bleek ze inwendige bloedingen te hebben als gevolg van een gebroken miltslagader.

sammeke

Een zware hersenschudding maakte haar duizelig. Sam is behoorlijk van slag en heeft veel pijn die onderdrukt wordt met morfine. Op de intensive care wordt ze op dit moment streng in de gaten gehouden. Een hele dikke domper op iets wat haar seizoen zou worden, haar jaar. De koploper in het dames NK en trouwe podiumganger is geveld. Sam wilde wel in het ziekenhuis blijven. ‘Als ik maar wel mee mag rijden volgende week’, was haar enige voorwaarde. Sam is Sam…

Sam is voorlopig wat slecht bereikbaar maar zal zodra ze daar toe in staat is zeker reageren op de beterschapswensen.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s