Breuk in stijgende lijn van ‘Danny de Crosser’

Zaterdag ging het nog zo lekker in Lottum. In deze wedstrijd, georganiseerd door de MON, zat Danny er lekker op. Ook al kwam hij in de eerste manche niet verder dan een 6e plaats op de moeilijke en stoffige baan, in de tweede zat hij in de tweede bocht al op de eerste plaats. Na twee ronden op kop te hebben gereden werd hij uiteindelijk nog naar een tweede plaats gewezen, maar werd daarmee heel onverwacht toch nog tweede in het totaal klassement.

Dan 1

‘Ik haal hem wel hoor’
Zondag was het de KNMV wedstrijd in Borculo waar hij aan moest treden. Met een redelijke tijdtraining zette hij een 5e tijd weg. Het kon beter, vond Danny zelf, maar dan moest hij wel de afstap springen. In het hele veld waren er maar twee rijders die de ‘vlucht’ aandurfden. Danny is Danny en niet bang. Na de sighting lap stopte hij nog even bij zijn vader. ‘ Ik haal hem wel hoor’, riep hij trots vanonder zijn helm. Elbert lachte, want als Danny iets wil, gebeurt het ook. ‘ Ik dwing hem nooit omdat ik weet dat dat averechts kan werken. Wel geef ik aan wat ik denk dat hij wel en vooral ook niet kan. Dit puur uit bescherming’, aldus Elbert.

De afstap
De start van de eerste manche was helaas niet denderend. Het jammere is dat Danny wel de snelheid heeft maar op zo’n moment te weinig tijd om zich helemaal naar voren te werken. Zodoende kwam hij dan ook niet verder dan een welverdiende 3e plaats. De tweede manche ging hij vlotter van het hek. Als 5e verdween hij de eerste bocht door om in de derde ronde al heel kort achter de nummer drie te zitten. De afstap, waar hij in de eerste manche al zoveel tijdwinst boekte werd hem nu fataal. Door een schakelfout in de bocht ervoor had hij net iets te weinig snelheid. Op dat moment heb je een fractie van een seconde om te bedenken wat je moet doen. Gas open en hem proberen te halen, of gas dicht en je tijdsverlies pakken. Danny koos voor de eerste optie maar haalde het net niet. In de lucht hing hij al helemaal voorover en kwam met een smak in het Borculose zand terecht. Omstanders zagen al snel dat het foute boel was en trokken Danny voor zijn eigen veiligheid snel van de baan af.

Dan 3

Gips arm
De bult op zijn arm bleek later een breuk en een teleurgestelde Danny keerde terug op het rennerskwartier met een oranje gips arm. ‘Ik ga er nog steeds voor’, reageerde Danny fel en stoer. ‘Ik mis hooguit een week of vier. Dat zijn wel veel wedstrijden, maar je weet het nooit’. Danny is geen drukke prater, maar de frustratie speelde hem duidelijk parten. Dikke pech dus juist nu het zo lekker ging. Danny zat de laatste weken duidelijk in een stroomversnelling en het was natuurlijk prachtig geweest als hij dit door had kunnen zetten.

Prachtig vindt hij het wel om te zien dat er veel mensen met hem meeleven. Hij wordt gebeld, ge appt en de lieve berichten op Facebook bewijzen een te meer dat hij respect geniet binnen zijn crossfamilie.

Een dikke duim van Danny zelf, maar deze keer naar beneden. Geen angst voor zijn fans. Hij noemt zichzelf niet voor niets, ‘Danny de Crosser’…

Dan 2

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s