Boot zet zegereeks voort

In de zinderende hitte trad Mark Boot aan in het Belgische Lille voor een wedstrijd van de VMCF. M.C Lille is in het trotse bezit van een mooi en erg snel circuit, wat het voor MX2Mark lastig maakte de dikke 450’s achter zich te houden.

Boott

De eerste reeks startte hij redelijk vlot en kon op een mooie zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Vrijwel meteen zat het tempo er goed in waardoor hij al snel een aantal van zijn ‘ MC Mikkola’ teamgenoten voorbij wist te steken. Voor hem reed alleen nog Cambré die na zijn snelle start niet meer in te halen was door een soepel rijdende Boot. Tevreden sloot Mark deze manche af op een tweede plaats, maar eerste van zijn MX2 klasse.

Boottt

De start van de tweede manche was zo’n beetje gelijk aan die van de eerste met het verschil dat hij deze keer voor Cambré zat in plaats van er achter. Na drie ronden wist Mark de eerste plaats te bemachtigen met ‘rivaal van de dag’ Cambré in zijn wiel. De langste adem zou met de overwinning naar huis gaan. De zuiger van de MX2 machine van Boot maakte overuren maar hield dapper stand. Als winnaar kwam Mark over de finish wat hem meteen totaaloverwinnaar maakte van zowel de Inters als zijn eigen klasse.

De zichtbaar blije Mark Boot kon zijn smile niet bedwingen. ‘ Alweer bovenop ‘the box’, lacht hij breed. ‘ Je zou er bijna aan gaan wennen’. De eerstvolgende wedstrijd is er eentje die georganiseerd gaat worden door het eigen MC Mikkola en zal zich af gaan spelen in het Zeeuwse Axel. ‘ We hopen echt op goed weer en een grote opkomst van publiek en rijders, want zonder volk ook geen spektakel’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s