Joey Verwijs op de goede weg

(Door Olav Heijt)

Het moest er een keer van komen. Het blauwe kanon stond tenslotte al even in de garage. Ook had Joey er al een paar trainingen op afgewerkt en dat ging helemaal zo slecht nog niet. Tijdens de BMB wedstrijd in Axel kreeg de dikke Yamaha de vuurdoop.

joe axel

De training ging volgens plan. Alles klopte en daardoor kon Joey de snelste tijd op de klokken zetten. Dat geeft een fijn gevoel voor de eerste reeks, vooral als je voor de eerste keer met je nieuwe motor aantreed. Starten met de Yamaha is blijkbaar nog niet helemaal ’on point’, want hij kwam slecht uit de blokken. Joey zette alles op alles om zich zo snel mogelijk een weg te banen naar de voorhoede. Tot halverwege de wedstrijd lukte dat goed en zette meteen maar even de snelste rondetijd weg. Dat was het moment dat hij zijn ‘blauwe’ doodremde, viel en klem kwam te zitten tussen zijn motor. Vervolgens kreeg hij hem ook niet zo snel weer aangetrapt. ‘ Ja, als je de elektrische starter van de KTM gewend bent valt dat toch even tegen’, aldus een ontgoochelde Joey. Uiteindelijk kwam hij moegestreden op een 15e plaats binnen. ‘ Natuurlijk zat er veel meer in, maar dan moet ik dus geen fouten maken’. Hij lacht maar het lijkt onder dwang.

Voor de tweede reeks had hij grote plannen. Vooral omdat hij wist dat de snelheid goed was. Ook deze start was wederom niet om over naar huis te schrijven. Ook het soepele was er niet en met deze ingrediënten zat er niet meer in de pan dan een 10e plaats.

Joey was na afloop vooral niet in the mood. Begrijpelijk als je weet dat je de snelste tijd van het veld laat noteren en vervolgens 10 en 15 wordt. Toch was er ergens wel een kleine opsteker waar te nemen. ‘ Ik ben in ieder geval blij dat ik het tempo aan kan. Wellicht wil ik te veel tegelijk en moet misschien nog iets meer aan de nieuwe motor wennen’. Positief blijven dus…

(Foto met dank aan Henk van de Haar)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s