Stefan Hage moet bijten

(Door Olav Heijt)

Tijdens de VMCF wedstrijd op Hemelvaartsdag ging hij er hard af. Een flinke klap tegen zijn hoofd en een paar gekneusde ribben waren de opbrengst van deze crash van formaat. Omdat hij er veel last van ondervond werd Stefan gedwongen rust te houden. Stefan en rusten…

steef 22

Zaterdags hield hij het niet meer en besloot om ’s zondags in Veldoven eens te gaan kijken hoe het er voor stond. Of er eigenlijk wel mee te rijden zou zijn.

Verrassend zat dat wel goed. Snelheid was zeker aanwezig, maar het meeste moeite had hij met het ademen. Alles is eigenlijk te veel met gekneusde ribben in je lijf. Hij wist dat het kon. Ook wist hij dat het afzien zou worden.

Zo gedacht, zo gegaan. In de tijdtraining verraste hij zichzelf door een prachtige 5e plaats weg te zetten. Getteman, Martens, Cambre en Triest gingen hem voor.

steef 11

De eerste start verliep redelijk en kon hij zijn veroverde 9e plaats lang vasthouden. Vier ronden voor het eind pikte hij plaats acht nog in om deze door een valpartij toch net voor de finish weer terug te moeten geven. Bij het vallen van het hek voor de tweede manche viel Stefan er precies in wat resulteerde in een super start. Als nummer drie kon hij aan de wedstrijd beginnen, maar het mocht niet zo zijn. Al snel kreeg Stefan problemen met zijn ademhaling waardoor hij het tempo flink moest laten zakken. Hij bleef op karakter hangen op plaats 8, met nummer 9 in zijn wiel. In de laatste twee ronden besloot Stefan er met ingehouden adem nog eens alles uit te persen en passeerde de nummer 7 nog in de laatste bocht.

‘Ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Met 100% lucht had er zeker veel meer ingezeten, maar het is helaas zoals het is. 7e totaal is in mijn staat echt wel iets om tevreden over te zijn’.

De Motor2000 / MC Mikkola rijder staat nu toch keurig op een derde plaats in het kampioenschap, twee punten onder de nummer twee.

(Foto’s met dank aan Henk van de Haar)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s