La Grand

(Door Frederik van Eeckhoven)

Bielen

In het pittoreske Orp-Le-Grand werd afgelopen zondag voor punten gebikkeld, punten tellend voor het Belgisch Kampioenschap in de Beloften categorie. Op het prachtige circuit liep het echter niet zoals verhoopt voor VE Racing piloot Glenn Bielen.

Waar concurrent Ludovic Bral in de kwalificatie een sterke tweede tijd kon neerzetten, was het voor Glenn zoeken naar ritme en snelheid op het uiterst technische parcours. In dit alles slaagde hij slechts gedeeltelijk met een twaalfde tijd. Het missen van het ritme en snelheid in de kwalificatie zette zich ook door in de eerste manche.

In deze eerste manche stuurde Glenn Bielen z’n door VROOAM Lubricants gesmeerde vd Laar Yamaha als achtste de eerste bochten in. Door consistent en foutloos rijden zagen we de in MXForce geklede piloot opschuiven naar stek vijf, het hoogst haalbare in deze eerst manche.

De tweede manche start voor Glenn een stuk minder gunstig als de eerste. Want waar hij in de eerste manche nog in de top tien de eerste bochten kon vervolmaken, komt hij nu pas door als vijftiende. Meteen is duidelijk dat dit geen makkelijk verhaal wordt. Gelukkig worden er snel posities goedgemaakt en na enkele ronden bevindt de door DC Shoes ondersteunde piloot zich al op positie acht. Deze positie lijkt lang de zijne te zullen worden tot nog een van z’n concurrenten halfweg wedstrijd voorbij onze Funnelweb Filter piloot prikt. Op deze manier finisht Glenn Bielen z’n tweede reeks op een negende positie.

Na een iet wat teleurstellende dag, is er toch nog een licht positieve noot. Want ook concurrent en leider in het FMB-BMB Belgisch Kampioenschap Beloften, kende niet zo’n voorspoedige dag. Hierdoor staat Glenn Bielen nog steeds op slechts 5 punten van de leiding en van een mogelijke Belgisch titel. Dit allemaal met nog twee wedstrijden te gaan en met nog 100 punten in het verschiet maakt de ontknoping van het kampioenschap razend spannend.

Met dank aan de trouwe sponsoren: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, VHL Suspension, Wow graphics, KEMCO Management & PPS Uitlaten.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s