Wel Comeback Sam

Omdat Sam van de Ven het grootste deel van het seizoen heeft moeten missen pakt ze nu alles nog mee wat mee te pakken is. Afgelopen weekend stond de MON wedstrijd in Boekel op het programma en de herboren Sam was natuurlijk van de partij.

sammie2

Het snel starten is ze nog niet verleerd. In de eerste manche kwam ze weer eens goed weg van het hek waarna ze op een 6e plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Goed in haar vel en in het tempo klom ze in drie rondjes al op naar een 3e plaats. Helaas kwam ze kort daarna in al haar onstuimigheid ten val net na een opstap en kreeg het stuur in haar buik. Happend naar adem krabbelde ze overeind, maar Sam zou Sam niet zijn als ze niet meteen de wedstrijd zou hebben hervat. Weer op een zesde plaats was ze nog een beetje in de war van haar valpartij. Omdat ze dacht dat ze haar laatste ronde had gereden kwam ze uit de baan, terwijl ze nog een ronde moest. Teleurgesteld nog van haar val was dit wel een flinke domper voor de dappere Oirschotse.

Over haar tweede manche is ze een stuk beter te spreken. Met een bijna kopstart stuurde ze als tweede de eerste bocht in. Ondank het een spannende strijd was hield Sam het koppie er bij. Er staat voor haar natuurlijk niets meer op het spel, dus deed ze ook geen gekke dingen. Netjes en constant rijdend kwam ze als 4e over de finish.

Niet blij met haar val in de eerste manche kijkt Sam toch tevreden terug op de wedstrijd. ‘Bijzonder om te zien hoe verschillende mensen zo voor me klaarstaan. Iedere week weer. Ik ben gewoon erg blij dat ik weer op de motor mag zitten en al wat wedstrijden mee te pakken. Er staat niets meer op het spel, maar toch wil ik dan in zo’n wedstrijd het hoogt haalbare.’ De altijd dankbare Sam spreekt haar respect uit naar trainer en begeleider Peter Huijbregts die elke keer weer zorgt dat haar motor piekfijn in orde is. Ook dank aan alle trouwe sponsoren die het Sam allemaal zo gunnen.

Sam is weer helemaal de oude. 2 oktober is er nog een EK wedstrijd in Zwitserland. ‘Daar moet ik echt heen’, lacht ze stralend. ‘Ik ben er weer bij, heerlijk’…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s