VE Racing grijpt met Glenn Bielen naast de titel

Afgelopen weekend werd in het Vlaams Brabantse Kester de finale Manche van het Belgisch Kampioenschap beloften betwist. VE Racing piloot Glenn Bielen begon deze wedstrijd met slechts 13 punten achterstand. Alles was dan ook nog mogelijk.

 bielen

In de kwalificatietraining werd echter al snel duidelijk dat Glenn onder hoogspanning stond. De in MXForce uitgedoste jongeman kon geen toptijd op de tabellen neerzetten, en moest hierdoor dan ook als negende naar het starthek.

Aan dat starthek werd de spanning hem pas echt te machtig. Bij het vallen van de startbar was het Glenn Bielen die, z’n door VROOAM Lubricants gesmeerde, VD Laar Yamaha als laatste de eerste meters instuurde. Een abominabele start was dan ook de voorbode voor wat volgen zou. Op géén enkel moment zagen we de piloot die in het begin van het seizoen furore maakte in deze beloften categorie. Tot overmaat van ramp werd het matige rijden keihard afgestraft nadat het, door Funnelweb Filter ondersteund, talent met z’n voet in aanraking kwam met de afsluiting. De pijn die door de voet schoot was voor Glenn meteen het signaal dat dit niet ok was. Hierdoor eindigde een mooi seizoen waarin verrassend sterk werd gepresteerd in mineur. Het daaropvolgende tripje naar het ziekenhuis bracht aan het licht dat bij het contact met de afsluiting van het parcours, de rechtervoet een zwaar kneuzing had opgelopen.

 Ludovic Bral kroonde zich ondertussen als Belgisch Kampioen in de Beloften reeks, en daarvoor wensen we hem ook graag proficiat!

 Met dank aan de trouwe sponsoren: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, VHL Suspension, Wow graphics, KEMCO Management & PPS Uitlaten.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s